Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím
obrázky | seznam

Seznam koření

Adamova žebra

Pikantní směs koření s výraznou medovou vůní. Díky medu bude vždy Vaše pečeně krásně křupavá a nikdy nebude vysušená, naopak bude mít krásnou kůrčičku. 

více informací

Adobado

Lehce pikantní koření, oblíbené především u těch, co holdující španělské kuchyni. Právě Adobado Vás vtáhne svou vůní do atmosféry Španělska. 

více informací

Adžika

Adžika je původem gruzínská směs koření. V této lokalitě se používá dodnes jako pasta či hořčice. 

více informací

Andělská křídla

Lehce pikantní směs koření, která svou výraznou chutí a aroma vyniká především na drůbežím mase.   

více informací

Anýz celý

Anýz pochází původem z Indie a jedná se o jedno z nejstarších a nejrozšířenějších koření ve světě. Využití má nejen v kuchyni, ale i v léčitelství.

více informací

Anýz mletý

Drcený anýz má větší schopnost uvolňovat výrazné aromatické látky.    

více informací

Argentina

 Originální jemně pikantní kořenící směs, vhodná při marinování, grilování, rožnění nebo pečení všech druhů mas. Výtečně chutná také v dušené nebo v grilované zelenině, do brambor i do…

více informací

Aztécký poklad

Směs výtečného koření nabízející široké využití. Univerzální suroviny, z kterých je Aztécký poklad vyroben Vám ochutí téměř jakýkoliv druh jídla. 

více informací

Babiččino koření

Vynikající polévkové koření se sušenou zeleninou a solí. Má široké použití, vhodné nejenom do polévek a omáček, ale i do studené kuchyně a k ochucení masa. 

více informací

Badyán celý

Koření badyán, pocházející původně z Číny,  má podobné aroma jako anýz.  Badyán je hojně využíván především při přípravě sladkých pokrmů, např. perníků, štrůdlů i kompotů či svařeného…

více informací

Barbecue dětské

Směs koření bez glutamanu, vhodné na pečení i grilování všech druhů mas a zeleniny. Vhodné pro děti od 6ti let..

více informací

Barbecue se zeleným pepřem

Vynikající směs na nakládání masa před grilováním, přípravu na rožni nebo pečení. Hodí se na všechny druhy masa, zvěřinu, ryby i zeleninu. Můžete přidat i do domácích klobás či gulášů.

více informací

Bazalka

V současné době jedna z nejpoužívanějších bylinek, vyniká svou nádhernou vůní a dá všem jídlům specifické aroma. Používejte ji do rajčatových pokrmů, na těstoviny, na pizzu, do fazolí, zeleniny,…

více informací

Bílý pepř celý

Bílý pepř pochází z Indie. Jedná se o stejný produkt jako všem známý pepř černý, ale získává se jinou technologií. Sklízí se až v době, kdy jsou bobule zcela zralé. Zrna se namáčejí do vody, aby…

více informací

Bobkový list celý

Jsou to listy vavřínu stále zeleného keře. I sušené listy by měly mít pěkně zelenou barvu. Dávejte ho do každé marinády na maso, do nálevů na zeleninu a na houby, do hovězí polévky, do omáček a na…

více informací

Bobkový list mletý

Bobkový list je kořením do polévek, omáček a pokrmů z jednoho hrnce. Přidává se při pečení nebo dušení, k rybám, masu i k drůbeži. Využívá se také při přípravě paštik z drůbežích a vepřových jater…

více informací

Boloňské

Neostrá směs na špagety, těstovinové saláty či pizzu. Boloňské koření je vhodné také jako přísada do mletých mas i na steaky.

více informací

Bylinkové máslo

Koření s bazalkou, rozmarýnou a česnekem. Tato kořenící směs má široké využití jak v teplé tak i ve studené kuchyni. Vmíchejte ji do másla nebo do lehčího tuku a máte rychlou pomazánku, můžete…

více informací

Cibule sušená

Sušená cibule je výborným pomocníkem v kuchyni. Při přípravě jídel nemusíte utírat slzy a přitom Vaše jídlo provoní stejně kvalitně, jako kdyby byla čerstvá. Zachovává si vůni a sílu svého aroma.…

více informací

Citronela řezaná - citronová tráva

Citronela řezaná je známá jako citronová tráva. Používá se jako čaj, má uklidňující účinky a je vhodná proti nadýmání. Dále se používá do kari pokrmů, polévek, na ryby, vepřové a drůbeží maso.…

více informací

Citronový pepř bílý

Směs k přípravě steaků, zvěřiny a především ryb, vhodné i k dochucení zeleninových salátů. Dodává pokrmům peprno-kyselou chuť. Největší využití však nachází hlavně na steacích z mořských ryb.

více informací

Country koření

Velmi aromatická kořenící směs s římským kmínem (kumin). Patří mezi dekorativní druhy koření které Vaše maso i krásně nazdobí. Je určena k pečení, dušení, grilování a rožnění masa, ryb i zeleniny,…

více informací

Čarodějka

Výborná magická kořenící směs vhodná při grilování, rožnění, pečení, do omáček a gulášů. Vhodná i do marinád a k nakládání masa. Koření Čarodějka má prý v sobě kouzelnou moc. Kdo sní pokrm…

více informací

Česnek sušený

Výborný pomocník v kuchyni, který je stále po ruce.  Nemusíte ho loupat ani drtit. Sušený česnek je nakrájený na plátky a nachystaný tak přímo k použití. Přitom si zachovává svou původní vůni…

více informací

Česneková pasta

Česneková pasta je složena pouze z čerstvého česneku a max. 10% soli. Tato pasta je velice dobrým pomocníkem při přípravě mnoha pokrmů. Přidává se do polévek, omáček, na nakládání mas, do…

více informací

Čína - koření na čínu

Originální sladkokyselá směs na čínu se skořicí a badyánem vhodná nejen na čínské speciality. Je specifická pro svou vůní a hodí se na krůtí, kuřecí nebo králičí maso. Vynikne také na hovězím.…

více informací

Čubrica

Velmi intenzivně vonící kořenící směs Čubrica se díky svému složení používá všude tam, kde používáte saturejku nebo majoránku. Oblíbená je především v balkánské kuchyni, ale své uplatnění našla už…

více informací

Dekora

Tzv. dekorativní koření – k ozdobení salámů, sýrů nebo masových rolád.

více informací

Dětská Vega

Dětská vega je směs sušené zeleniny, která své uplatnění najde  nejen v polévkách. Tato kořenící směs je ideální na dochucení jídel. Zkuste ji přidat například do pomazánek, salátů,…

více informací

Domácí sekaná

Tato kořenící směs je vhodná do mletých masových směsí. Přidávejte například do karbenátků, sekané nebo zeleninové kaše. Své využití však nalézá také v polévkách, především v bramborových,…

více informací

Drákulova smrt

Už jen název Drákulova smrt vypovídá o chuti této velmi ostré směsi koření. Použijte ji například k dochucení omáček, gulášů, mas a jiných pokrmů, které máte rádi ostré. 

více informací

Estragon list řezaný

Estragon je důležité koření francouzské kuchyně. Využití nalézá v mnoha omáčkách, používá se také při přípravě polévek, rybích jídel a salátů. Může se přidávat také do nálevů při zavařování…

více informací

Garam masala

Indická voňavá kořenící směs ostřejší chuti s římským kmínem a citrónovou kůrou. Jedná se o universální směs pro indické pokrmy masité i vegetariánské. Používejte do mletých mas, na rožnění a…

více informací

Grilovací koření

Tato směs grilovacího koření má v kuchyni široké využití. Je vhodná jak na drůbež, vepřové a rybí maso, tak také k pečení, grilování nebo k přípravě marinád. Můžete přidat i do rizota, sekané,…

více informací

Gulášové koření

Pikantní směs k přípravě či dochucování všech druhů gulášů. Dobře dochutí i držkovou polévku, kuře na paprice nebo hovězí plátky. 

více informací

Gyros koření

Směs koření na řecký Gyros, který se připravuje na svislém rožni a postupně odkrajuje. Můžete použít na grilování (smíchejte s olejem a citrónovou šťávou), pečení,  k přípravě masa na…

více informací

Havana grill

Netradiční směs koření na masa s lehce rumovým a kouřovým aroma.  Dodá Vašim steakům ohňovou chuť.

více informací

Hořčičné semínko

Bílá hořčice (hořčičné semínko) se používá ke kořenění nakládaných okurek, hub a zelenin v kyselém nálevu. Neměla by ovšem chybět v žádné marinádě a je také součástí mnoha kořenících směsí na masa…

více informací

Houbové koření

Houbové koření vyniká především svým aroma. Přidává se do houbových pokrmů, ale je vhodná také do polévek (bramborová, květáková atd.), do omáček, na maso i na zvěřinu. 

více informací

Hrubozrnná mořská sůl

Mořská sůl se získává odpařováním mořské vody. Lze ji plně nahradit za obyčejnou kuchyňskou sůl. Mořská sůl obsahuje řadu stopových prvků (jód, brom, draslík, sodík), které jsou pro naše tělo…

více informací

Hřebíček celý

Oblíbené koření, které je specifické svou vůní a chutí. Využití má například při pečení moučníků, k přípravě omáček nebo do svařeného vína, punče, sirupů či zavařenin. Někdo používá hřebíček k…

více informací

Hungária

Příjemně ostrá kořenící směs maďarského původu k pečení rožnění a grilování všech druhů mas ryb i zeleniny. Je výborná i také na zvěřině, domácích klobáskách nebo v sekané. 

více informací

Chilli papričky drcené

Chilli papričky patří do skupiny pikantního koření (kořenících směsí). Doporučujeme je užívat do omáček, gulášů, k zavařování, využití především k přípravě mexických a indických pokrmů.  …

více informací

Chlebové koření

Aromatická kořenící směs chlebové koření pro dochucení Vašeho domácího pečiva. Vhodné jak pro přípravu v běžné troubě, tak v domácí pekárně. Dodá pečivu aroma a jeho chuť a vůně Vás bude každé…

více informací

Jalovec celý

Neboli jalovčinky jsou vhodné hlavně do těžších pokrmů. Jeho bohaté pryskyřičné aroma se výborně hodí na zvěřinu, masa na divoko, na skopové, do marinád, do gulášů, ale zkuste i do kysaného zelí…

více informací

Karboš

Tato kořenící směs je vhodná především k přípravě karbanátků nebo pečené sekané. Hodí se do všech mletých masových směsí. Dodává masu výraznou chuť. Je také vhodným doplňkem do omáček na špagety.…

více informací

Kardamom mletý

Kardamom je bylina rostoucí v tropických pralesích na Jihu Srí Lanky, Číny, Vietnamu. Bývá důležitou součástí směsi koření jako je například kari, garam masala.  Používá se do perníků, pečiva…

více informací

Kari koření

Kari je směs 25 druhů koření. Žlutou barvu má díky kurkumě, která se přidává i samostatně do většiny indických jídel. Má sladkou až štiplavou chuť, a její množství byste rozhodně neměli přehánět. …

více informací

Klobásové koření

Máte rádi domácí klobásky? Tento kořenící přípravek Vám s výrobou a dochucením pomůže. Návod k použití: 10g směsi/1kg. Můžete použít také do sekané nebo karbanátků.

více informací

Kmín celý

Jedná se o jedno z nejpoužívanějších evropských koření. Kmín se používá do polévek, omáček, pod maso a na pečená masa. Dále také do pečiva, při vaření brambor a zelí, do pomazánek, ke konzervaci,…

více informací

Kmín mletý

Ti z Vás, kteří neholdují výrazné chuti kmínu a překáží jim v jídle, existuje mletá varianta kmínu. Jedná se o jedno z nejpoužívanějších evropských koření. Kmín se používá do polévek, omáček, pod…

více informací

Kmín římský celý

Kmín římský je daleko aromatičtější než kmín, na který jsme v české kuchyni zvyklí. Používá se především v indonéské kuchyni a je stavebním kamenem koření kari. Chcete se dozvědět více o kmínu…

více informací

Kopr

Kopr je často užívaná bylina, kterou lze pěstovat na zahrádkách. Používá se především jako dochucovadlo k rybám. Hodí se také velice dobře ke skopovému, zvěřině nebo drůbeži. Přidává se do masa se…

více informací

Koriandr celý

Koriandr je příbuzný kmínu, anýzu a kopru a tvoří jednu ze základních součástí indického koření. Je součástí mnoha směsí jako například Country koření, Adžika, Kari, aj. Používá se i k…

více informací

Koriandr mletý

Koriandr mletý je pouze drcená varianta koriandru celého. Koriandr je příbuzný kmínu, anýzu a kopru a tvoří jednu ze základních součástí indického koření. Je součástí mnoha směsí jako…

více informací

Kouřová sůl hrubá

Neobsahuje E 621 (glutaman sodný) – je určena na přípravu všech pokrmů, kterým chcete dodat vůni po kouři, uzeném. Vhodná do zelňaček nebo použijte těsně před dokončením pečení nebo grilování.…

více informací

Kouřová sůl jemná

Neobsahuje E 621 (glutaman sodný) – je určena na přípravu všech pokrmů, kterým chcete dodat vůni po kouři, uzeném. Vhodná do zelňaček nebo použijte těsně před dokončením pečení nebo grilování.…

více informací

Králičí a skopové

Směs koření s římským kmínem, česnekem a rozmarýnou, která velmi dobře ochutí nejen králičí maso a masa skopová, ale je výborná i na zvěřině či vepřovém. Masa můžete do směsi naložit nebo jen tak…

více informací

Krkovička kmínová

Směs koření určená k pečení, dušení a grilování masa. Vhodná i do marinád a k nakládání masa. Vyniká na vepřové krkovici nebo jiných steacích. Chcete se dozvědět více o kmínu?

více informací

Kurkuma

Koření kurkuma je známá také jako indický šafrán. Obsahuje žluté barvivo kurkumin a také proto ji přidáváme jak do sladkých tak do slaných pokrmů k obarvení (rýže, polévky, brambory, těstoviny,…

více informací

Libeček

Libeček je bylina, která nahrazuje například petrželku, bazalku nebo estragon. Ale pozor, je dost aromatický. Hodí se na králičí maso, ke skopovému, zvěřině, rybám nebo drůbeži. Je vhodný i na…

více informací

Maďarský guláš

Pikantní směs Maďarské koření jistě potěší každého milovníka ostrých jídel. Hodí se k přípravě či dochucování všech druhů gulášů. Dobře dochutí i dršťkovou polévku, kuře na paprice nebo hovězí…

více informací

Majoránka

Koření majoránka je směs listů a květů této bylinky. Používá se hlavně do paštik, luštěninových pokrmů, polévek, na dušení, do uzenin, nechybí ani v karbanátcích a dobře chutná i s hovězím. 

více informací

Máta drcená

Najemno nakrájené lístky máty jsou vynikající k novým bramborám s máslem, zelenému hrášku a k rajčatům. Máta se hodí k některým vaječným pokrmům, do omáček, nádivek, k jehněčímu na roštu. Přidává…

více informací

Meat masala

Velmi ostrá kořenící směs s římským kmínem a chilli k přípravě specialit indické kuchyně. Lze ji použít jak na pečení tak na grilování, na dušená masa i zeleninu, do rýže, kuskusu apod.

více informací

Medvědí česnek

Medvědí česnek je bylina rostoucí ve volné přírodě.  Můžeme jej použít jako léčivou bylinu, ale i jako koření do zeleninových a těstovinových salátů, polévek, omáček, k masu a do pomazánek.…

více informací

Medvědí grill

Směs koření Medvědí gril se používá na pečení, grilování, minutky, dušení, ryby, kuřecí maso nebo zeleninu.  Je velice chutná a dodá jídlu výraznou chuť a aroma.

více informací

Mexicana grill

Pikantní směs koření Mexicana gril je výborná k přípravě všech druhů mas. Muškátový ořech dodá jídlu ostrost a lehce nahořklou chuť. tato směs je vhodná také na přípravu paštik, uzenin a nádivek.…

více informací

Muškátový květ mletý

Je to vlastně obal semene muškátového oříšku, příjemně kořenně voní, ale je jemnější než muškátový oříšek. Přidávejte v malém množství do pudinků, pečiva, vánoček, tvarohu i do domácích…

více informací

Muškátový ořech celý

Muškátový ořech má velmi ostrou a lehce nahořklou chuť. Je vhodný především k dochucení masitých a zeleninových pokrmů, uzenin, paštik a nádivek. Přidává se také do cukrovinek, kompotů a likérů…

více informací

Muškátový ořech mletý

Muškátový ořech má specifickou aromatickou vůni, ostřejší, kořeněnější a výraznější než muškátový květ. Oříškem aromatizujte například nápoje (koktejly, zeleninové šťávy, mléčné nápoje, punč,…

více informací

Na ryby

Výrazná kořenící směs na ryby obsahující saturejku a také citrónový pepř.  Tato směs se přímo doporučuje na pečení, dušení, rožnění a grilování všech druhů ryb. Můžete použít i na mořské…

více informací

Nasi goreng

Velmi chutná a ostrá směs koření s kari, chilli, zázvorem a opraženou cibulkou, určená pro přípravu světoznámého indonéského pokrmu (rýže, kuřecí maso, krevety,zelenina). Využijete ji nejenom do…

více informací

Nové koření celé

Nové koření nebo také jamajský pepř, připomíná chutí pepř, hřebíček, skořici a muškátový oříšek v jednom. Toto koření se dostalo do Evropy v 17. století z nového světa, proto se mu dostalo názvu…

více informací

Oregáno - Dobromysl

Tato bylinka je hojně využívána v italské kuchyni, např. pizzu si bez ní nedokážeme představit. Dávejte ji všude tam kam byste dali majoránku, ale i na těstoviny, zeleninové saláty, sýry,…

více informací

Paella

Paella je pikantní kořenící směs s kurkumou, česnekem, bílým pepřem a rozmarýnou. Paella je daleko jemnější než kari a také méně slaná. Pod slovem Paella si mnozí z Vás předtsvaí španělskou…

více informací

Paprika pálivá

Ostře pálivé koření. Ideální pro milovníky pikantních jídel.

více informací

Paprika sladká 140 Asta

Paprika sladká je základ mnoha obecných jídel. Přidává se téměř do všech masitých pokrmů, jako základ některých omáček, do studené kuchyně, na dobarvení jídel. 

více informací

Paprika uzená sladká

Paprika uzená sladká je dobrou přísadou  k dochucení a dobarvení jídel, do omáček, uzenin, sýrů, polévek. Svou vůní dodá jídlům nádech uzení.

více informací

Paštikové koření

Kořenící přípravek paštikové koření je vhodný především na výrobu a dochucení domácích paštik. Návod k použití: 10g směsi koření použijte na 1 kg paštiky.   Směs koření pepře, skořice,…

více informací

Pažitka

Pažitka se používá ve všech evropských kuchyních, dále čínské, indické, ale i severoamerické. Najemno nakrájena pažitka vylepší nejen chuť, ale i vzhled všech druhů salátů, vaječných jídel,…

více informací

Pepř barevný celý

Barevný pepř je směs zeleného pepře, bílého pepře, černého a růžového. Pepř je jedním z nejrozšířenějších koření světa. Vyniká svou vůní a ostrou chutí. Výborný je především nadrcený. Pepř celý…

více informací

Pepř bílý mletý

Pepř je jeden z nejznámějších a nejrozšířenějších koření světa. Má ostřešjí chuť a jemnější vůni než pepř černý.  Používá se také jako součást různých kořenících směsí. Hodí se na dochucení…

více informací

Pepř černý celý

Pepř černý je nejpoužívanější koření světa. Do jídel se dává buďto celý nebo mletý. Sklízí se v nedozrálém stavu a využití nachází snad ve všech druzích slaných jídel. Pepř celý doporučujeme…

více informací

Pepř černý mletý

Pepř černý je nejpoužívanější koření světa. Do jídel se dává buďto celý nebo mletý. Sklízí se v nedozralém stavu a využití nachází snad ve všech druzích slaných jídel.

více informací

Pepř červený celý

Pepř červený (růžový) není pravým pepřem, ale původem je z brazilského pepřovníku. Chuť tohoto druhu pepře je nasládlá, jemně pikantní a aromatická. 

více informací

Pepř kayenský (kajenský pepř)

Kayenský neboli Kajenský pepř jsou mleté chilli papričky. Jedná se o jedno z nejostřejších koření z naší nabídky koření. Kayenský (kajenský) pepř se doporučuje používat místo klasického pepře, je…

více informací

Pepř zelený celý

Zelený pepř jsou vlastně bobule pepřovníku, které jsou sklízeny ještě nedozrálá. Zelený pepř je hodně aromatický a hodí se například do paštik, zeleniny, masových směsí a pokrmů.

více informací

Perníkové koření

Čistá jemná směs voňavého koření bez kypřidel a přídavných látek. Složení kořenící směsi provoní nejen Váš pokrm, ale také byt. Kromě klasického perníku ho lze použít také do vánoček a mazanců, do…

více informací

Petržel sušená

Sušenou petržel lze přidat téměř do všech pokrmů, do polévek, omáček, nádivek, na masa, do salátů, k ozdobení chlebíčků, na vařené brambory a rýži. Má velice široké využití a navíc Vaše jídlo…

více informací

Provensálské koření

Směs bylinek podle francouzské Provence, která se hojně využívá ve francouzské kuchyni ke kořenění všech druhů mas (skopové, jehněčí, kuřecí, ale i vepřové). Vynikající je při pečení přidat česnek…

více informací

Roštěnkové koření

Tato směs koření je vhodná především k přípravě roštěnek a dušeného hovězího masa.

více informací

Rozmarýn

Velmi aromatické koření s intenzívní vůní. Kořeňte jím pečená i dušená masa, zvěřinu, ryby, mořské plody, minutky a také zeleninu (rajčata, cukety, lilky) pokud ji tepelně upravujete. Rozmarýn…

více informací

Rožnění

Koření na rožnění, letní barbecue, ale i dušenou zeleninu. Kořenící směs s bazalkou a šalvějí na italský způsob. Používá se na pečení, minutky a dušení mas, ryb i zeleniny. Velice chutný je s ní i…

více informací

Římský kmín mletý

Římský kmín neboli cumin (kumín). Má výraznější chuť i vůni než kmín, jak mnozí z nás znají. V kombinaci s koriandrem dodává charakteristickou chuť i vůni mnoha indickým jídlům. Užívá se také do…

více informací

Salátové bylinky

Salátové bylinky je směs koření a bylinek, které jsou vynikající a svěží například v jogurtu nebo se zakysanou smetanou. Salátové bylinky můžete použít i na dušenou zeleninu. Dehydratovaný výrobek…

více informací

Saturejka

Saturejka je výborné koření do všech druhů jídel. Má peprnou chuť a někdy se používá místo pepře. Vhodné do všech pokrmů jídel. Má příjemnou, mírně štiplavou, kořenitou vůni, která připomíná…

více informací

Sele na rožni

Výtečně se hodí tato směs koření do marinád, k nakládání masa a špízů, vhodné i na grilovanou zeleninu, kuřata či houby, můžeme použít i do zapečených těstovin a brambor. Hodnocení: …

více informací

Skořice celá

Skořice se používá se ve sladké i slané kuchyni. Indická, čínská i arabská kuchyně se bez ní neobejde. U nás se využívá do kompotů, svařeného vína, sladkých jídel, atd. Zajímavou chuť získáte,…

více informací

Skořice mletá

Skořice se používá se ve sladké i slané kuchyni. U nás se využívá do kompotů, svařeného vína, ale můžete také přidat do okurek (zavařovacích). Zajímavou chuť získáte, když přidáte do kávy.…

více informací

Směs sušené zeleniny

Sušená zeleninová směs je kořenová a listová sušená zelenina vhodná do polévek, omáček, na nakládáni svíčkové nebo zvěřiny, ale třeba i do rizota. Před vařením doporučujeme na 2 - 3 hodiny nechat…

více informací

Staročeské koření

Staročeské koření je směs vhodná na všechny duhy masa, především hovězí a také k dochucení omáček. Vynikne také na drůběžích steacích a v salátech

více informací

Steak koření

Koření na steak patří mezi dekorativní druhy koření s výraznou chutí. Je to zcela přírodní směs s tymiánem a koriandrem vhodná na minutky z mas ryb i zeleniny. Dá se přemlít i na mlýnku.

více informací

Stevia sladká

Stevia je nekalorické, 100 % přírodní sladidlo vhodné i pro diabetiky. Drcenými lístky této byliny si můžete přisladit různé druhy jídel nebo nápojů.

více informací

Svařák

Čistá kořenící směs, bez přídavků barviv a dochucovadel, je výborným pomocníkem v chladných měsících. Směs jablka, skořice, hřebíčku a nového koření můžete využít do svařeného vína, horkého džusu,…

více informací

Svíčková

Kořenící směs, která Vám dochutí nejen svíčkovou omáčku, ale i jiné pokrmy. Hodí se také na hovězí maso, na králíka nebo na zvěřinu.

více informací

Šalvěj

Šalvěj používáme při přípravě vepřového, telecího masa, drůbeže a ryb. Šalvěj se také hodí k hrášku, fazolím, cibuli, lilku, do zeleninových polévek, vaječných jídel a smetanových omáček. 

více informací

Tandori masala

Indická aromatická směs s římským kmínem se sumahem a koriandrem. Vyskytuje se v různých variantách, dle oblastí. Používejte ji jak na masa, tak k dochucení masových šťáv i do kuskusu, na rýži a…

více informací

Tymián

Tymián je bylinka, která je vhodná do sekaných mas, ke zvěřině, do svíčkové a rajské omáčky, k játrům, k rybě,do paštik i do uzenin, na vepřová a skopová masa a také na sýry. 

více informací

Tzatziky

Směs koření pocházející původem z Řecka. Klasické Tzatziky rozmíchejte v jogurtu a nalijte na okurkový salát, můžete přidat i víc kopru. Nic ale nepokazíte, přidáte-li je do jakékoliv salátové…

více informací

Vega bez glutamanu a bez lepku (složení jako vegeta)

Polévkové koření se sušenou zeleninou a solí, které má v kuchyni široké využití. Používá se nejenom do polévek a omáček, ale ochutí dobře i kapustu, špenát, využijete ji také ve studené kuchyni do…

více informací

Vega houbová

Směs koření skládající se ze sušené zeleniny, žampionů a hlívy ústřičné (hlíva je jediná léčivá houba u nás). Použijte ji všude, kde máte rádi vůni hub: do omáček, do bramboračky,  pod maso,…

více informací

Zabíjačkové koření

Směs koření určená hlavně k přípravě zabíjačkových specialit. Výborně se však uplatní i ve vegetariánské kuchyni k přípravě kroupového, žemlového nebo bramborového prátu. Přidejte i do mletých mas…

více informací

Zahradní pochoutka

Směs koření bez soli téměř do všech jídel – do polévek, omáček, na masa, do salátů a pomazánek.

více informací

Zázvor mletý

Sušený mletý zázvor má jemnější chuť než čerstvý zázvor. Není tak ostrý a štiplavý. Mletý zázvor je součástí celé řady směsi koření. Používá se zejména do masitých jídel (především vynikne na…

více informací

Zlaté kuře

S touto kořenící směsí bude Vaše kuře opravdu zlatavé barvy, bude mít křupavou kůrčičku a pečeně nebude nikdy vysušená. Ale není to směs určená pouze na kuřecí maso: dejte na vepřovou pečeni a…

více informací

Zvěřina (Koření na divočinu)

Směs koření určená k úpravě mas ,,na divoko“. Je vhodná k pečení, dušení ale i k úpravě minutek. Dodá masu nejen typickou chuť divočiny, ale pomáhá i dobrému trávení.

více informací