Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím
Chilli papričky drcené

Chilli papričky drcené

Chilli papričky patří do skupiny pikantního koření (kořenících směsí). Doporučujeme je užívat do omáček, gulášů, k zavařování, využití především k přípravě mexických a indických pokrmů. 

Zajímavosti:

  • Pálivost chilli papriček způsobuje látka capsaicin. Tato látka dráždí  receptory bolesti v ústech, které jsou odpovědné za pocit pálení.  K měření pálivosti se používá tzv. Scovilleho stupnice, která je pojmenována po Wilburu L. Scovillem, americkém chemikovi, který v roce 1912 zveřejnil metodu kvantitativního srovnávání pálivosti papriček – Scovilleho organoleptický test. K měření dle tohoto testu je potřebná paprika, voda a cukr. Paprika se smíchá s vodou a cukrem a následně se ochutná. Pokud roztok pálí, naředí se vodou a opět ochutná. Tento proces se opakuje až do stavu, kdy roztok nepálí. Stupeň naředění tak odpovídá příslušnému číslu SHU (kolikrát musí být roztok naředěn, aby kapsaicin nebyl detekován chutí).

  • Chilli papričky jsou považovány za přírodní afrodiziakum díky schopnosti kapsaicinu stimulovat krevní oběh a tím prokrvit celé tělo. Prokrvením pohlavních orgánů se následně zvyšuje jejich citlivost. Po požití pokrmu obohaceného o chilli papričky také dochází ke zlepšení potence.

  • Kapsaicin, obsažený v chilli papričkách, má vliv na produkci tepla v těle, čímž se spouští proces napomáhající spalování tuků, zvláště v oblasti břicha. Působí také jako přírodní antibiotikum a antioxidant. Některé salony krásy nabízejí dokonce chilli zábaly, které prokrvují tělo zvenku a kromě spalování tuků také odstraňují celulitidu.
SLOŽENÍ:

Chilli papričky

50 Kč / 50g
Zboží je aktuálně nedostupné.