Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím
obrázky | seznam

Koření do salátů

Dodejte vašemu salátu ještě lepší chuť a krom zdravého potěšení si navíc pochutnejte. 

Argentina

 Originální jemně pikantní kořenící směs, vhodná při marinování, grilování, rožnění nebo pečení všech druhů mas. Výtečně chutná také v dušené nebo v grilované zelenině, do brambor i do…

více informací

Aztécký poklad

Směs výtečného koření nabízející široké využití. Univerzální suroviny, z kterých je Aztécký poklad vyroben Vám ochutí téměř jakýkoliv druh jídla. 

více informací

Bazalka

V současné době jedna z nejpoužívanějších bylinek, vyniká svou nádhernou vůní a dá všem jídlům specifické aroma. Používejte ji do rajčatových pokrmů, na těstoviny, na pizzu, do fazolí, zeleniny,…

více informací

Bílý pepř celý

Bílý pepř pochází z Indie. Jedná se o stejný produkt jako všem známý pepř černý, ale získává se jinou technologií. Sklízí se až v době, kdy jsou bobule zcela zralé. Zrna se namáčejí do vody, aby…

více informací

Bobkový list celý

Jsou to listy vavřínu stále zeleného keře. I sušené listy by měly mít pěkně zelenou barvu. Dávejte ho do každé marinády na maso, do nálevů na zeleninu a na houby, do hovězí polévky, do omáček a na…

více informací

Bobkový list mletý

Bobkový list je kořením do polévek, omáček a pokrmů z jednoho hrnce. Přidává se při pečení nebo dušení, k rybám, masu i k drůbeži. Využívá se také při přípravě paštik z drůbežích a vepřových jater…

více informací

Boloňské

Neostrá směs na špagety, těstovinové saláty či pizzu. Boloňské koření je vhodné také jako přísada do mletých mas i na steaky.

více informací

Bylinkové máslo

Koření s bazalkou, rozmarýnou a česnekem. Tato kořenící směs má široké využití jak v teplé tak i ve studené kuchyni. Vmíchejte ji do másla nebo do lehčího tuku a máte rychlou pomazánku, můžete…

více informací

Čína - koření na čínu

Originální sladkokyselá směs na čínu se skořicí a badyánem vhodná nejen na čínské speciality. Je specifická pro svou vůní a hodí se na krůtí, kuřecí nebo králičí maso. Vynikne také na hovězím.…

více informací

Citronela řezaná - citronová tráva

Citronela řezaná je známá jako citronová tráva. Používá se jako čaj, má uklidňující účinky a je vhodná proti nadýmání. Dále se používá do kari pokrmů, polévek, na ryby, vepřové a drůbeží maso.…

více informací

Citronový pepř bílý

Směs k přípravě steaků, zvěřiny a především ryb, vhodné i k dochucení zeleninových salátů. Dodává pokrmům peprno-kyselou chuť. Největší využití však nachází hlavně na steacích z mořských ryb.

více informací

Country koření

Velmi aromatická kořenící směs s římským kmínem (kumin). Patří mezi dekorativní druhy koření které Vaše maso i krásně nazdobí. Je určena k pečení, dušení, grilování a rožnění masa, ryb i zeleniny,…

více informací

Čubrica

Velmi intenzivně vonící kořenící směs Čubrica se díky svému složení používá všude tam, kde používáte saturejku nebo majoránku. Oblíbená je především v balkánské kuchyni, ale své uplatnění našla už…

více informací

Dekora

Tzv. dekorativní koření – k ozdobení salámů, sýrů nebo masových rolád.

více informací

Dračí mls

Ostřejší směs bez soli, která je vhodná na masa, do uzenin, gulášových jídel nebo do polévek.

více informací

Hrubozrnná mořská sůl

Mořská sůl se získává odpařováním mořské vody. Lze ji plně nahradit za obyčejnou kuchyňskou sůl. Mořská sůl obsahuje řadu stopových prvků (jód, brom, draslík, sodík), které jsou pro naše tělo…

více informací

Kari koření

Kari je směs 25 druhů koření. Žlutou barvu má díky kurkumě, která se přidává i samostatně do většiny indických jídel. Má sladkou až štiplavou chuť, a její množství byste rozhodně neměli přehánět. …

více informací

Kmín mletý

Ti z Vás, kteří neholdují výrazné chuti kmínu a překáží jim v jídle, existuje mletá varianta kmínu. Jedná se o jedno z nejpoužívanějších evropských koření. Kmín se používá do polévek, omáček, pod…

více informací

Kopr

Kopr je často užívaná bylina, kterou lze pěstovat na zahrádkách. Používá se především jako dochucovadlo k rybám. Hodí se také velice dobře ke skopovému, zvěřině nebo drůbeži. Přidává se do masa se…

více informací

Kouřová sůl hrubá

Neobsahuje E 621 (glutaman sodný) – je určena na přípravu všech pokrmů, kterým chcete dodat vůni po kouři, uzeném. Vhodná do zelňaček nebo použijte těsně před dokončením pečení nebo grilování.…

více informací

Kouřová sůl jemná

Neobsahuje E 621 (glutaman sodný) – je určena na přípravu všech pokrmů, kterým chcete dodat vůni po kouři, uzeném. Vhodná do zelňaček nebo použijte těsně před dokončením pečení nebo grilování.…

více informací

Králičí a skopové

Směs koření s římským kmínem, česnekem a rozmarýnou, která velmi dobře ochutí nejen králičí maso a masa skopová, ale je výborná i na zvěřině či vepřovém. Masa můžete do směsi naložit nebo jen tak…

více informací

Máta drcená

Najemno nakrájené lístky máty jsou vynikající k novým bramborám s máslem, zelenému hrášku a k rajčatům. Máta se hodí k některým vaječným pokrmům, do omáček, nádivek, k jehněčímu na roštu. Přidává…

více informací

Medvědí česnek

Medvědí česnek je bylina rostoucí ve volné přírodě.  Můžeme jej použít jako léčivou bylinu, ale i jako koření do zeleninových a těstovinových salátů, polévek, omáček, k masu a do pomazánek.…

více informací

Medvědí grill

Směs koření Medvědí gril se používá na pečení, grilování, minutky, dušení, ryby, kuřecí maso nebo zeleninu.  Je velice chutná a dodá jídlu výraznou chuť a aroma.

více informací

Muškátový květ mletý

Je to vlastně obal semene muškátového oříšku, příjemně kořenně voní, ale je jemnější než muškátový oříšek. Přidávejte v malém množství do pudinků, pečiva, vánoček, tvarohu i do domácích…

více informací

Muškátový ořech mletý

Muškátový ořech má specifickou aromatickou vůni, ostřejší, kořeněnější a výraznější než muškátový květ. Oříškem aromatizujte například nápoje (koktejly, zeleninové šťávy, mléčné nápoje, punč,…

více informací

Oregáno - Dobromysl

Tato bylinka je hojně využívána v italské kuchyni, např. pizzu si bez ní nedokážeme představit. Dávejte ji všude tam kam byste dali majoránku, ale i na těstoviny, zeleninové saláty, sýry,…

více informací

Paella

Paella je pikantní kořenící směs s kurkumou, česnekem, bílým pepřem a rozmarýnou. Paella je daleko jemnější než kari a také méně slaná. Pod slovem Paella si mnozí z Vás předtsvaí španělskou…

více informací

Paprika pálivá

Ostře pálivé koření. Ideální pro milovníky pikantních jídel.

více informací

Paprika uzená sladká

Paprika uzená sladká je dobrou přísadou  k dochucení a dobarvení jídel, do omáček, uzenin, sýrů, polévek. Svou vůní dodá jídlům nádech uzení.

více informací

Pažitka

Pažitka se používá ve všech evropských kuchyních, dále čínské, indické, ale i severoamerické. Najemno nakrájena pažitka vylepší nejen chuť, ale i vzhled všech druhů salátů, vaječných jídel,…

více informací

Pepř barevný celý

Barevný pepř je směs zeleného pepře, bílého pepře, černého a růžového. Pepř je jedním z nejrozšířenějších koření světa. Vyniká svou vůní a ostrou chutí. Výborný je především nadrcený. Pepř celý…

více informací

Pepř bílý mletý

Pepř je jeden z nejznámějších a nejrozšířenějších koření světa. Má ostřešjí chuť a jemnější vůni než pepř černý.  Používá se také jako součást různých kořenících směsí. Hodí se na dochucení…

více informací

Pepř černý celý

Pepř černý je nejpoužívanější koření světa. Do jídel se dává buďto celý nebo mletý. Sklízí se v nedozrálém stavu a využití nachází snad ve všech druzích slaných jídel. Pepř celý doporučujeme…

více informací

Pepř černý mletý

Pepř černý je nejpoužívanější koření světa. Do jídel se dává buďto celý nebo mletý. Sklízí se v nedozralém stavu a využití nachází snad ve všech druzích slaných jídel.

více informací

Pepř červený celý

Pepř červený (růžový) není pravým pepřem, ale původem je z brazilského pepřovníku. Chuť tohoto druhu pepře je nasládlá, jemně pikantní a aromatická. 

více informací

Pepř kayenský (kajenský pepř)

Kayenský neboli Kajenský pepř jsou mleté chilli papričky. Jedná se o jedno z nejostřejších koření z naší nabídky koření. Kayenský (kajenský) pepř se doporučuje používat místo klasického pepře, je…

více informací

Pepř zelený celý

Zelený pepř jsou vlastně bobule pepřovníku, které jsou sklízeny ještě nedozrálá. Zelený pepř je hodně aromatický a hodí se například do paštik, zeleniny, masových směsí a pokrmů.

více informací

Petržel sušená

Sušenou petržel lze přidat téměř do všech pokrmů, do polévek, omáček, nádivek, na masa, do salátů, k ozdobení chlebíčků, na vařené brambory a rýži. Má velice široké využití a navíc Vaše jídlo…

více informací

Provensálské koření

Směs bylinek podle francouzské Provence, která se hojně využívá ve francouzské kuchyni ke kořenění všech druhů mas (skopové, jehněčí, kuřecí, ale i vepřové). Vynikající je při pečení přidat česnek…

více informací

Rozmarýn

Velmi aromatické koření s intenzívní vůní. Kořeňte jím pečená i dušená masa, zvěřinu, ryby, mořské plody, minutky a také zeleninu (rajčata, cukety, lilky) pokud ji tepelně upravujete. Rozmarýn…

více informací

Rožnění

Koření na rožnění, letní barbecue, ale i dušenou zeleninu. Kořenící směs s bazalkou a šalvějí na italský způsob. Používá se na pečení, minutky a dušení mas, ryb i zeleniny. Velice chutný je s ní i…

více informací

Salátové bylinky

Salátové bylinky je směs koření a bylinek, které jsou vynikající a svěží například v jogurtu nebo se zakysanou smetanou. Salátové bylinky můžete použít i na dušenou zeleninu. Dehydratovaný výrobek…

více informací

Šalvěj

Šalvěj používáme při přípravě vepřového, telecího masa, drůbeže a ryb. Šalvěj se také hodí k hrášku, fazolím, cibuli, lilku, do zeleninových polévek, vaječných jídel a smetanových omáček. 

více informací

Saturejka

Saturejka je výborné koření do všech druhů jídel. Má peprnou chuť a někdy se používá místo pepře. Vhodné do všech pokrmů jídel. Má příjemnou, mírně štiplavou, kořenitou vůni, která připomíná…

více informací

Staročeské koření

Staročeské koření je směs vhodná na všechny duhy masa, především hovězí a také k dochucení omáček. Vynikne také na drůběžích steacích a v salátech

více informací

Tymián

Tymián je bylinka, která je vhodná do sekaných mas, ke zvěřině, do svíčkové a rajské omáčky, k játrům, k rybě,do paštik i do uzenin, na vepřová a skopová masa a také na sýry. 

více informací

Tzatziky

Směs koření pocházející původem z Řecka. Klasické Tzatziky rozmíchejte v jogurtu a nalijte na okurkový salát, můžete přidat i víc kopru. Nic ale nepokazíte, přidáte-li je do jakékoliv salátové…

více informací

Vega bez glutamanu a bez lepku (složení jako vegeta)

Polévkové koření se sušenou zeleninou a solí, které má v kuchyni široké využití. Používá se nejenom do polévek a omáček, ale ochutí dobře i kapustu, špenát, využijete ji také ve studené kuchyni do…

více informací

Zahradní pochoutka

Směs koření bez soli téměř do všech jídel – do polévek, omáček, na masa, do salátů a pomazánek.

více informací