Koriandr je příbuzný kmínu, anýzu a kopru a tvoří jednu ze základních součástí indického koření. Je součástí mnoha směsí jako například Country koření, Adžika, Kari, aj. Používá se i k nakládání okurek, hub, do pečiva, kysaného zelí, omáček. Hodí se také k jehněčímu, vepřovému i hovězímu masu. Využití nachází také ve výrobě alkoholických nápojů.
Semena koriandru jsou silně aromatická a na rozdíl od listů nasládlá. Podrcená či celá se přidávají také do slaných omáček, sladkých jídel a dezertů, především pečiva jako jsou sušenky, a do domácího chleba.
Koriandr má také léčivé účinky:
koriandr
Copyright © 2012 - 2024, Ladislav Rojik, Chudčická 19, 635 00 Brno, IČ 262 55 430, DIČ CZ 530 41 92 02, Obchodní podmínky - Mapa webu
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Ladislava Rojika, zakázáno. V případě porušení hrozí pokuta ve výši 10.000 Kč.
Elektronický obchod dodává Via Aurea s.r.o.
Doporučujeme: Ekofarma Jalový dvůr | Květiny online | | Kytku hned | Partneři |