Ingredience:
- 800 g dýně
- 2 stroužky česnek
- 250 ml zeleninový vývar
- 2 lžíce rajčatový protlak
- 1 lžička paprika sladká
- 1 lžička kari koření
- 400 g cizrna
- 1 lžička Garam masala
- 1 ks červená cibule
- 4 lžíce olivový olej
- 1 lžička kurkuma
- 320 g rýže basmati
- sůl
Nejlépe přes noc necháme namočenou cizrnu. Cizrnu uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Dýní očistíme i od zrníček a nakrájíme na kostičky přibližné velikosti jako cizrna.
Cibuli s česnekem orestujeme dorůžova a přidáme koření. Ke směsi přidáme dýni a restujeme dalších 5 minut. Po 5 minutách přidáme vařenou cizrnu, rajčatový protlak s vývarem a vaříme asi 15 minut, aby změkla dýně, ale nerozvařila se. Podle potřeby podléváme vývarem. Vypneme a necháme na teplém místě.
Mezitím si uvaříme rýži basmati.
Vegetariánské kari s cizrnou a dýní podáváme teplé jako hlavní chod s rýží.
Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Paprika sladká | Kari | Garam masala | Kurkuma |