Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Vegetariánské kari s cizrnou a dýní

Jeseň priam nabáda k tomuto receptu. Dyne dozrievajú a vy si môžete dopriať dobré jedlo obsahujúce vlákninu, železo, horčík, Beta karotén a množstvo ďalších zdraviu prospešných látok.

Vegetariánské kari s cizrnou a dýní

Ingredience:

  • 800 g dýně
  • 2 stroužky česnek
  • 250 ml zeleninový vývar
  • 2 lžíce rajčatový protlak
  • 1 lžička paprika sladká
  • 1 lžička kari koření
  • 400 g cizrna
  • 1 lžička Garam masala
  • 1 ks červená cibule
  • 4 lžíce olivový olej
  • 1 lžička kurkuma
  • 320 g rýže basmati
  • sůl

Nejlépe přes noc necháme namočenou cizrnu. Cizrnu uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Dýní očistíme i od zrníček a nakrájíme na kostičky přibližné velikosti jako cizrna.

Cibuli s česnekem orestujeme dorůžova a přidáme koření. Ke směsi přidáme dýni a restujeme dalších 5 minut. Po 5 minutách přidáme vařenou cizrnu, rajčatový protlak s vývarem a vaříme asi 15 minut, aby změkla dýně, ale nerozvařila se. Podle potřeby podléváme vývarem. Vypneme a necháme na teplém místě.

Mezitím si uvaříme rýži basmati.

Vegetariánské kari s cizrnou a dýní podáváme teplé jako hlavní chod s rýží.

Více o cizrně.

 

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

paprika-sladká kari-koření garam-masala kurkuma
Paprika sladká Kari Garam masala Kurkuma

 

Celý recept včetně postupu naleznete na www.vareni.cz.