Co budeme potřebovat: | |
|
![]() |
Postup:
Portobella očistíme. V míse smícháme prolisovaný česnek, sojovou omáčku, olivový olej a koření. V této marinádě necháme žampióny odležet alespoň 4 hodiny, nejlépe přes noc.
Papriku podélně nakrájíme na čtvrtiny, cibuli na kolečka. Přendáme na pekáč, zakápneme olivovým olejem a okořeníme bambovou solí (čímkoliv...).
Žampióny přendáme na pekáč, můžeme ještě dokořenit dle libosti a pečeme společně s paprikami a cibulí na 180°C/25-30 minut.
Po upečení žampiónů, posypeme vnitřek kloboučků parmezánem se sezamu a kešu (nemusí být).
Burger housky si rozkrojíme a na sucho opečeme na pánvi (housky zatížíme pro lepší křupavost).
Spodek housky potřeme tofunézou, vrch housky domácím kečupem. Mezi housku klademe ledový salát, rukolu, rajčátka, pečenou papriku a cibuli, kvašenou zeleninu a upečené portobello.
Hotové burgery propíchneme párátkem nebo špejlí, aby se nám při konzumaci nerozjížděly.
Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:
![]() |
![]() |
Provensálské | Paprika uzená sladká |
Tento recept poskytl portál: Iveta Ondruchová