Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Portobello burger

Máte chuť na burger? I vegetariánská varianta může být pochoutkou. Dají se naplnit čímkoliv a výsledek je pokaždé vynikající. Stačí jen trošku fantazie a skvělá večeře je na světě.

 
Co budeme potřebovat:  

 

  • 6ks celozrnný burger housek
  • tofunézu (sojanézu, domácí kečup)
  • kvašená zelenina
  • ledový salát
  • rukola
  • 2ks rajčátek

 

Postup:

Portobella očistíme. V míse smícháme prolisovaný česnek, sojovou omáčku, olivový olej a koření. V této marinádě necháme žampióny odležet alespoň 4 hodiny, nejlépe přes noc.
Papriku podélně nakrájíme na čtvrtiny, cibuli na kolečka. Přendáme na pekáč, zakápneme olivovým olejem a okořeníme bambovou solí (čímkoliv...).
Žampióny přendáme na pekáč, můžeme ještě dokořenit dle libosti a pečeme společně s paprikami a cibulí na 180°C/25-30 minut.
Po upečení žampiónů, posypeme vnitřek kloboučků parmezánem se sezamu a kešu (nemusí být).
Burger housky si rozkrojíme a na sucho opečeme na pánvi (housky zatížíme pro lepší křupavost).
Spodek housky potřeme tofunézou, vrch housky domácím kečupem. Mezi housku klademe ledový salát, rukolu, rajčátka, pečenou papriku a cibuli, kvašenou zeleninu a upečené portobello.
Hotové burgery propíchneme párátkem nebo špejlí, aby se nám při konzumaci nerozjížděly.

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

provensálské paprika-uzená-sladká
Provensálské Paprika uzená sladká

 

Tento recept poskytl portálIveta Ondruchová