Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Kotlíkový guláš ze skopového a hovězího masa

Ingredience:

 

Kotlíkový guláš ze skopového a hovězího masa

Postup:

Slaninu nakrájíme na kostičky,rozškvaříme,přidáme drobně nakrájenou cibuli a zpěníme.přimícháme mletou červenou papriku,hovězí maso nakrájené na menší kostka a opečeme.Později přidáme skopové maso nakrájené na větší kostky,osolíme,opepříme,přidáme zelenou papriku bez jadérek nakrájenou na nudličky a zelenou celerovou a petrželovou na´t svázané do otýpky,podlijeme vývarem a udusíme do poloměkka.Brambory očistíme,nakrájíme na čtvrtky,přidáme k masu a podlijeme vývarem.Nakonec přidáme oloupaná nakrájená rajčata,rozetřený česnek,kmín a dodusíme.Hotový guláš ochutímr majoránkou.Podáváme s chlebem nebo bramborovým knedlíkem.

Celý recept naleznete zde.

logo  Tento recept pro nás poskytl server Tradiční recepty.cz

Tip na úpravu skopového masa před jeho použitím:

Skopové maso je nejchutnější čerstvé. Je-li uskladněno delší dobu, je nutno (po odstranění přebytečného tuku) ho namočit alespoň na 15 minut do horké vody.

Chceme-li ze skopového masa odstranit příznačný pach, odstraníme z něho před úpravou nejdříve přebytečný tuk a blány, pak maso natřeme česnekem rozetřeným se solí a a necháme několik hodin v chladné místnosti odležet.

Také naložením na 1-2 dny do mléka podstatně snížíme pach skopového masa, mléko je však potřeba 1 – 2 krát vyměnit.

Připravené, tuku a blan zbavené skopové maso opláchneme, očištěné osušíme utěrkou a pak je dále tepelně upravujeme.

Tepelnou úpravou skopového masa, zejména pečením, dochází ke ztrátám 30 - 40% původní velikosti. Dávku syrového skopového masa proti hovězímu a vepřovému masu, je potřeba před samotným pečením navýšit nejméně o 30 %.