Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Hustá cizrnovo-bramborová polévka s mangoldem

 
 
 

Ingredience:

  • 3 stroužek česnek
  • 0,5 lžičky paprika pálivá
  • 0.5 kg uvařená cizrna
  • 3 ks cibule
  • Vegeta (TIP: Vega houbová)
  • 5 lžic olivový olej
  • 0,5 kg brambory loupané a nakrájené
  • 1,5 l horká voda
  • 2 lžičky paprika sladká
  • 1 hrst mangoldu
  • dýňová semínka
  • vlašské ořechy
  • sůl
  • pepř
Hustá cizrnovo-bramborová polévka s mangoldem

Osmažte pomalu cibulku a česnek na oleji. Přidejte koření, necelou malou lžičku soli a společně chvíli orestujte.

Zalijte horkou vodou, přidejte kostky zeleninového bujónu, cizrnu a brambory. Vařte cca 15 minut (do změknutí brambor - záleží na velikosti kousků).

Přibližně třetinu uvařené polévky odeberte a rozmixujte do krémova, jde to i ponorným mixérem. Vraťte zpět do polévky - tím ji skvěle zahustíte, aniž byste museli dělat ne moc zdravou jíšku.

Na závěr přidejte na kousky nakrájený mangold nebo na šikmo nakrájené zelené části pórku, nechte přejít varem a ihned vypněte. Dochuťte dle potřeby solí, pepřem, popřípadě můžete přidat i trošku smetany (bio kravské, sojové nebo ovesné) - ale to vůbec není nutné.

Posypte opraženými dýňovými semínky nebo vlašskými ořechy.

Více o cizrně.

 

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

 

paprika-sladká vega-houbová pepř-barevný-celý paprika-pálivá
Paprika sladká Vega houbová Pepř barevný celý
Paprika pálivá
 

 


Celý recept včetně postupu naleznete na www.vareni.cz.