Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Velikonoční perníčky

Zdobená perníková velikonoční vajíčka a zajíčci.

 

Suroviny:

  • 300 g mouky (půl pšeničné hladké, půl žitné),
  • 150 g cukr moučka, 100 g med (tekutý),
  • 2 vejce,
  • šťáva a kůra z půlky citrónu,
  • 4 namleté hřebíčky,
  • 1 lžička mleté skořice,
  • 2 kuličky nového koření,
  • špetka anýzu,
  • lžička jedlé sody.
  • Poleva: 150 g cukr moučka, 1 bílek, citronová šťáva, může být i potravinářské barvivo.
Velikonoční perníčky

 

Postup:

Mouku prosejeme s práškem do pečiva a sodou. Vmícháme koření, šťávu i kůru z citronu, přidáme vejce, med a zpracujeme ve vláčné těsto. To pak zabalíme do fólie a nejlépe do druhého dne necháme odpočívat. Pak ho znovu propracujeme, rozválíme na pomoučeném vále. Formičkou vykrajujeme, rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut na 180°C. Na polevu utřeme prosátý cukr s bílkem a citronovou šťávou. 

 

Autor: Mirka Škampová