Ingredience:
- 2 ks vejce
- 1 kostka zeleninový bujon
- 200 g loupaná červená čočka
- 1 ks brokolice
- 2 - 3 větší mrkev
- 1 lžička majoránka
Podle chuti:
- vega
- pepř černý mletý
Podle potřeby:
- strouhanka
- olej na smažení
Brokolici omyjeme, odkrojíme tvrdší košťál a rozdělíme na růžičky. Mrkev oškrábeme, nakrájíme na kolečka nebo hranolky a dáme společně vařit do vody ochucené kostkou bujonu. Zeleninu vaříme doměkka, poté ji slijeme a necháme okapat.
Červenou čočku zalijeme vodou a dáme vařit. Nemusíme ji předem namáčet. Čočku vaříme doměkka asi 20 minut, až poté ochutíme vegetou.
Brokolici s mrkví rozmixujeme na kaši, v misce smícháme s čočkou, přidáme 2 rozšlehaná vejce, ochutíme majoránkou, vegetou a pepřem. Podle potřeby zahustíme strouhankou (spotřebujeme větší množství než na klasické karbanátky) a dáme do lednice, aby nám směs na vegetariánské karbanátky ztuhla a lépe se s ní pracovalo.
Ze směsi tvoříme menší karbanátky, které obalíme ve strouhance. Z obou stran karbanátky osmažíme dozlatova ve větším množství rozpáleného oleje.
Vegetariánské karbanátky podáváme ihned po dosmažení s bramborovou kaší nebo studené jako chuťovku.
TIP: Doporučujeme nahradit koření uvedené v receptu kořením Babiččino koření.
Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hrubozrnná mořská sůl | Babiččino koření | Vega | Majoránka | Pepř černý mletý |