Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Rybízový koláč

Tento koláč je príjemne sladko-kyslý vďaka červenej ríbezli. Ale určite sa dá nahradiť akýmkoľvek ovocím.

 

Co budeme potřebovat:  
  • 250g ovesných vloček
  • 65g sušené třtinové šťávy (třtinový cukr)
  • 65g mandlí
  • 125g celozrnné špaldové či pšeničné mouky
  • 125g rýžového oleje (slunečnicový)
  • 1 zralý banán
  • 1KL skořice
  • 200g mandlí (1:1- mandle: lískové ořechy)
  • 75g sušené třtinové šťávy (třtinový cukr)
  • 100g rýžového oleje nebo slunečnicového
  • 150 g sojového jogurtu (rostlinné mléko)
  • 150g rostlinného mléka
  • špetka soli
  • červený rybíz
Rybízový koláč

Postup:

Rozmixujeme mandle s ovesnými vločky, přidáme sušenou třtinovou šťávu, skořici a ještě promixujeme.
Přidáme vidličkou rozmačkaný banán, špaldovou mouku, rýžový olej. Promícháme.
Těsto vmačkáme do dortové formy a zvedneme okraje.

200g mandlí, 75g sušené třtinové šťávy, špetku soli, 150g sojového jogurtu, 150g rostlinného mléka a 2 lžíce škrobu promixujeme v mixéru a nalijeme na korpus.


Posypeme červeným rybízem - nešetříme.

Pečeme 30 minut/200°C.

 

Celý recept můžete naleznout zde.

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

skořice-mletá
          Skořice mletá

 

 


Tento recept poskytl portálIveta Ondruchová

 

Rybízový koláč 1 Rybízový koláč 2 Rybízový koláč 3