Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Plněné Tofu knedlíky

Kdo by neměl rád plněné knedlíky? Tyto se dají plnit na sladko i na slano.

Co budeme potřebovat:  
  • 220g tofu natural
  • 150ml rostlinného mléka (sojového jogurtu)
  • 150g celozrnné hladké pšeničné mouky
  • 100g celozrnné ječné mouky
  • 50g kukuřičné mouky
  • 60g kokosového oleje (rýžového nebo slunečnicového)
  • špetka soli
  • 1KL perníkového koření
  • 1KL skořice
  • vanilka (nemusí být)
  • 16 a více rynglí (švestky nebo jakékoliv sezónní ovoce)
  • Javorový sirup
Plněné Tofu knedlíky

Postup:

Tofu rozmixujeme v nožovém mixéru, přidáme mléko, olej a promixujeme.
Postupně přidáváme do mixéru mouky. Těsto vyndáme a ještě propracujeme na vále.
Vytvoříme si z těsta hrubší váleček a nožem odkrajujeme 16 ks.
Z kousků vytvoříme koule, které zploštíme a do každé vložíme jednu ryngli a vytvoříme opět koule.
Vhodíme do vařící vody a povaříme 10-13 min. Použijte velký hrnec, nebo vařte na dvakrát, aby nedocházelo k přilepení.
Zbylé ryngle rozvaříme v hrnci, osladíme javorovým sirupem a dochutíme skořicí, perníkovým kořením a vanilkou. Koule přelijeme touto omáčkou, popřípadě posypeme mletými oříšky, kokosem nebo mandlovými lupínky.

 

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

vanilka-pravá-1ks skořice-mletá perníkové-koření
Vanilka pravá Skořice mletá Perníkové koření

 

Tento recept poskytl portálIveta Ondruchová

 

Plněné Tofu knedlíky 1 Plněné Tofu knedlíky 2 Plněné Tofu knedlíky 3 Plněné Tofu knedlíky 4