Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Plněné Conchiglioni pečené na zelenině

Chutné a pekné na pohľad. Veľké cestovinové mušle môžeme plniť čerstvým šalátom a priamo podávať alebo naplniť zeleninovou zmesou a zapiecť.

 

Co budeme potřebovat:  
  • 24 ks těstovinových vařených mušlí - Conchiglioni
  • 500g kešu "sýrové" omáčky (bešamelová omáčka s Hrášky)
  • 500g vařených malých bílých fazolí (nebo plechovku fazolí)
  • 1 cuketa
  • 2 papriky
  • 4 rajčátka
  • 4 stroužky česneku
  • 1/4ČL pepře
  • 1ČL bylinkového másla (mé oblíbené)
  • čerstvá bazalka
Plněné Conchiglioni pečené na zelenině

Postup:

Luštěniny si předem namočíme, nejlépe přes noc. Vodu slijeme a vaříme v nové vodě s bylinkami proti nadýmání (saturejka, libeček, majoránka) do měkka. Před dovařením osolíme.   
Uvaříme si těstoviny.
Na troše oleji osmažíme 1 cibuli, přidáme prolisovaný česnek (2 stroužky), vařené fazole a kešu "sýrovou" omáčku. Ochutíme mletým pepřem, čerstvě nasekanou bazalkou, promícháme a odstavíme. 
Cuketu nakrájíme na kolečka, lehce osolíme a necháme vypotit. Papriky nakrájíme na proužky, rajčátka na půlměsíčky, 1 cibuli na kolečka a dáme do pekáče. Přidáme cuketu, prolisovaný česnek (2 stroužky) zakápneme olivovým olejem a dochutíme bylinkovým máslem. Pořádně promícháme. 
Vařené těstoviny naplníme fazolovou směsí a klademe na připravenou zeleninu.
Pečeme na 180°C/20-30 minut.

 

Kešu "sýrová omáčka" :  
  • 100g kešu
  • 400ml vody
  • 4PL lahůdkového droždí
  • 2PL kukuřičného škrobu (bramborový)
  • 1PL citrónové šťávy
  • 1 stroužek česneku
  • 1 cibule
  • sůl a koření dle libosti (oregano, bazalka...)

Postup:

Kešu si namočíme přes noc. Vodu slijeme, propláchneme a dáme do koktejlového mixéru. Přidáme 300ml vody, citrónovou šťávu, česnek, lahůdkové droždí, restovanou cibulku a mixujeme dohladka.
Ochutnáme, popřípadě dosolíme a přidáme koření dle chuti. Promixujeme.
Směs přelijeme do hrnce a přivedeme za stálého míchání k varu.
Ve 100ml vody si rozpustíme škrob a přilijeme ke směsi. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí asi 3 minuty.   
Přelijeme omáčkou připravené jídlo a servírujeme nebo ještě zapékáme.

 

Bešamelová omáčka z Hrášky :  

Postup:

Hrášku a lahůdkové droždí si rozmícháme ve vodě a pozvolna vaříme 20 minut za občasného míchání na hustou bešamelovou omáčku.
Přelijeme omáčkou připravené jídlo a zapékáme.

 

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

pepř-černý-mletý hrubozrnná-mořská-sůl oregáno-dobromysl bazalka
Pepř černý mletý Sůl Oregáno - Dobromysl Bazalka
muškátový-ořech-mletý provensálské
     Muškátový ořech mletý             Provensálské




Tento recept poskytl portálIveta Ondruchová

Plněné Conchiglioni pečené na zelenině Plněné Conchiglioni pečené na zelenině Plněné Conchiglioni pečené na zelenině