Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Pastináková polévka

Příprava krémových polévek je náramně snadná a výsledek je vždy perfektní.

 
Co budeme potřebovat:  
  • 520g pastináku
  • 520g brambor
  • 20g sušených hříbků (nebo čerstvé houby dušené na cibulce)
  • 1400ml zeleninového vývaru (vody)
  • 1ČL kmínu
  • 2ČL majoránky
  • 3 bobkové listy
  • 6 kuliček nového koření
  • 10 kuliček pepře
  • 4ČL miso pasty (nebo zeleninový bujón)

Postup:

Hříbky si namočíme do vody alespoň na dvě hodiny. Pokud nemáme sušené hříbky použijeme čerstvé lesní houby (žampióny), které podusíme na cibulce.
Brambory a pastinák očistíme a nakrájíme na kostičky.
Všechny ingredience přendáme do hrnce, přidáme koření a zalijeme vývarem (vodou).
Po zavaření vaříme 20 minut. Polévku vypneme, přidáme miso pastu, vyndáme celé koření a rozmixujeme. Ochutnáme a případně dosolíme.
Polévku podáváme posypanou semínky, klíčky a kvašenou zeleninou.

 

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

kmín-mletý majoránka bobkový-list-celý
Kmín mletý Majoránka Bobkový list celý
nové-koření pepř-barevný-celý
Nové koření celé Pepř barevný celý

                                                                                               Tento recept poskytl portálIveta Ondruchová