Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Ovesní ježci

Tito zdraví a křupaví ježci jsou ideálními společníky na cesty.

Co budeme potřebovat:  
  • 300g ovesných vloček
  • 800 ml rostlinného mléka nebo vody
  • 60g vanilkové Hrášky
  • 70g mandlí
  • 70g vlašských ořechů
  • 70g lískových ořechů
  • 70g rozinek
  • 70g sušených datlí
  • 70g sušených meruněk
  • 2PL kakaa
  • 2KL skořice
  • 1KL perníkového koření
  • špetka kardamonu
Ovesní ježci

Postup:

Vločky smícháme s teplým mlékem nebo vodou a necháme 15 min odstát.
Mezitím si nakrájíme sušené ovoce a ořechy nasekáme nahrubo.
Do vloček vmícháme vanilkovou Hrášku a koření. Přidáme sušené ovoce a oříšky. Promícháme a dle chuti osladíme javorovým sirupem. Směs si rozdělíme na půl a do jedné poloviny v mícháme kakao.
Lžící klademe hrudky na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme na 180°C/30minut.

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

skořice-mletá perníkové-koření
Skořice mletá Perníkové koření


Tento recept poskytl portálIveta Ondruchová

 

Ovesní ježci 1 Ovesní ježci 2 Ovesní ježci 3 Ovesní ježci 4