Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Knedlo zelo lilko

Lilek je mezi vegetariány velmi oblíbenou nahrážkou masa, spolu se sójou a tofu. Proč tedy nezkusit na místo vepřo-knedlo-zelo lilko-knedlo-zelo?

 
Co budeme potřebovat:  
Knedlo zelo lilko

Postup:

Kysané zelí scedíme a pokrájíme na menší kousky. Rozpálíme olej, poklademe zelí, osolíme, přidáme kmín a dusíme dokud nezměkne. Lilek nakrájíme na středně tenká kolečka (cca 5mm), osolíme a necháme deset minut „vypotit“. Přebytečnou vodu otřeme, posypeme kmínem, opepříme, poklademe rozmačkaným česnekem. V pánvi rozehřejeme olej a zprudka osmažíme lilky. Až ztmavnou, vyjmeme je a pomocí ubrousku opatrně vysajeme přebytečný olej. Podáváme s bramborovými knedlíky a dušeným zelím.

 

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

hrubozrnná-mořská-sůl pepř-černý-mletý kmín-mletý
Hrubozrnná mořská sůl Pepř černý mletý Kmín mletý

Tento recept poskytl portálbezmasa.kvalitne