Co budeme potřebovat: | |
Omáčka:
Dále:
|
![]() |
Postup:
Kešu oříšky večer propláchneme a namočíme v dostatečném množství vody (nebo alespoň 3 hodiny). Ráno vodu slijeme a opět propláchneme. Přendáme do koktejlového mixéru a přidáme 600ml vody, citrónovou šťávu, česnek, lahůdkové droždí, 1 restovanou cibulku a rozmixujeme na hladkou směs.
Ochutnáme, popřípadě dosolíme a dochutíme čerstvě mletým pepřem.
Směs přelijeme do hrnce a přivedeme za stálého míchání k varu a odstavíme.
Na troše oleji si osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme kmín a na plátky nakrájené žampióny. Chvíli restujeme. Osolíme a dusíme pod pokličkou 15-20 minut. Pokud je potřeba podlijeme trochou vody.
K podušeným žampiónům přilijeme kešu omáčku a zamícháme.
Podáváme s libovolnou přílohou.
Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:
![]() |
![]() |
![]() |
Pepř mletý | Sůl | Kmín mletý |
Tento recept poskytl portál: Iveta Ondruchová