Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Jehněčí s mátovým máslem a kaší

Jehněčí s mátovým máslem a kaší

Ingredience:

  • 1 špetka sůl
  • 1 špetka mletý černý pepř
  • 1 kg brambory
  • 0,5 lžíce kmín mletý
  • 1 špetka šafrán
  • 2 lžíce máslo
  • 2 lžíce čerstvá máta (pokud neseženete čerstvou mátu, použijte Máta drcená)
  • 4 plátky jehněčí kýta
  • 4 lžíce smetana


 

 

 

Celý recept včetně postupu naleznete na www.vareni.cz.

Tip na úpravu skopového masa před jeho použitím:

Skopové maso je nejchutnější čerstvé. Je-li uskladněno delší dobu, je nutno (po odstranění přebytečného tuku) ho namočit alespoň na 15 minut do horké vody.

Chceme-li ze skopového masa odstranit příznačný pach, odstraníme z něho před úpravou nejdříve přebytečný tuk a blány, pak maso natřeme česnekem rozetřeným se solí a a necháme několik hodin v chladné místnosti odležet.

Také naložením na 1-2 dny do mléka podstatně snížíme pach skopového masa, mléko je však potřeba 1 – 2 krát vyměnit.

Připravené, tuku a blan zbavené skopové maso opláchneme, očištěné osušíme utěrkou a pak je dále tepelně upravujeme.

Tepelnou úpravou skopového masa, zejména pečením, dochází ke ztrátám 30 - 40% původní velikosti. Dávku syrového skopového masa proti hovězímu a vepřovému masu, je potřeba před samotným pečením navýšit nejméně o 30 %.