Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Vepřové kuličky v tukové bláně

Suroviny:

500 g mleté maso vepřové
1 cibule
100 g strouhaný sýr Eidam nebo uzený sýr
1 polévková lžíce hořčice
3 - 4 polévkové lžíce strouhanky
1 vejce
sůl podle chuti
1 kávová lžička koření Drákulova smrt
trochu nasekaného medvědího česneku
asi 100g vepřové sádlo

vepřová tuková blána

 

--------------------

Vepřové kuličky v tukové bláně

Postup:


Maso dáme do mísy, přidáme vejce, koření, drobně nakrájený česnek, hořčici, podle chuti osolíme a zahustíme strouhankou. Maso rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme placku. Doprostřed dáme trochu strouhaného sýru a konce placky spojíme k sobě a dobře uzavřeme. Obalíme v tukové bláně, kterou jsme si nařezali podle potřebné velikosti. Dáme do zapékací mísy spojem dolu a podlije troškou vody. Dáme do předehřáté trouby na 180°C  a pečeme doměkka a dočervena. Během pečení maso obrátíme, poleváme výpekem a podle potřeby přidáme trošku vody. Když je maso měkké polijeme cibulkou, kterou jsme si mezitím usmažili na sádle dozlatova a necháme ještě chvíli v troubě. Podáváme s bramborem a zeleninou.

Autor: Eva Hrušková