Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Velikonoční nádivka

Nádivka bez masa s uzeným tofu, špenátem, kopřivou a vejci.

 
Co budeme potřebovat:  
Velikonoční nádivka

Postup:

Nakrájíme rohlíky a navlhčíme mlékem nebo zel. bujónem. Přidáme na kostičky nakrájené uzené tofu, uzený tempeh a případně další veg výrobky (kalma párky, salám...). Přidáme nasekané zelené bylinky, sůl, pepř, majoránku. Poté ke směsi dáme 5 celých vajec a 3 žloutky. Ze tří bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme také. Pečící formu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou nebo použijeme pečící papír. Pečeme ve střední části trouby na 180-200°C do růžova. Při veganské variantě nahradíme vejce instantní kukuřičnou polentou (např. od firmy Bioline). Podáváme s bramborovým salátem.

 

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

majoránka hrubozrnná-mořská-sůl pepř-černý-mletý petržel-sušená
Majoránka Hrubozrnná mořská sůl Pepř černý mletý Petržel sušená

 

Tento recept poskytl portálbezmasa.kvalitne