Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Velikonoční beránek

Výherní recept soutěže o nej velikonočního beránka. Zkuste si ho již teď upéct nanečisto.

Suroviny:

  • 140 g cukru
  • 140 g čokolády
  • 140 g mletých ořechů, nebo mandlí
  • 70 g strouhanky
  • 6 žloutků
  • ze 6 bílků sníh
  • citronová kůra
  • na špičku nože mletou skořici a hřebíček
  • 1 lžíce rumu
  • máslo a mouku na vymazání formy

Poleva:

  • 140 g másla
  • 150 g cukru
  • 180 ml vody
  • 90 g čokolády
Velikonoční beránek

 

Postup:

Utřeme máslo a přidáváme žloutky, cukr, citr. kůru, skořici, hřebíček a třeme cca 25 minut. Do směsi zamícháme strouhanou čokoládou, ušlehané bílky, oříšky a stouhanku zalitou lžicí rumu.

Formu beránka vytřeme sádlem a vysypeme moukou, naplníme těstem a pečeme cca 1 hodinu. Po vychladnutí vyklopíme, polijeme polevou a ozdobíme dle vkusu.

Autor: Anna Pytlíková