Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Vegetariánské karbanátky

Fašírky z červenej šošovice, brokolice a mrkvy. Servírujeme so zemiakovou kašou alebo nastudeno. 

Vegetariánské karbanátky

Ingredience:

  • 2 ks vejce 
  • 1 kostka zeleninový bujon
  • 200 g loupaná červená čočka
  • 1 ks brokolice
  • 2 - 3 větší mrkev
  • 1 lžička majoránka


Podle chuti:

  • vega
  • pepř černý mletý

Podle potřeby:

  • strouhanka
  • olej na smažení

 

 

Brokolici omyjeme, odkrojíme tvrdší košťál a rozdělíme na růžičky. Mrkev oškrábeme, nakrájíme na kolečka nebo hranolky a dáme společně vařit do vody ochucené kostkou bujonu. Zeleninu vaříme doměkka, poté ji slijeme a necháme okapat.

Červenou čočku zalijeme vodou a dáme vařit. Nemusíme ji předem namáčet. Čočku vaříme doměkka asi 20 minut, až poté ochutíme vegetou.

Brokolici s mrkví rozmixujeme na kaši, v misce smícháme s čočkou, přidáme 2 rozšlehaná vejce, ochutíme majoránkou, vegetou a pepřem. Podle potřeby zahustíme strouhankou (spotřebujeme větší množství než na klasické karbanátky) a dáme do lednice, aby nám směs na vegetariánské karbanátky ztuhla a lépe se s ní pracovalo.

Ze směsi tvoříme menší karbanátky, které obalíme ve strouhance. Z obou stran karbanátky osmažíme dozlatova ve větším množství rozpáleného oleje.

Vegetariánské karbanátky podáváme ihned po dosmažení s bramborovou kaší nebo studené jako chuťovku.

TIP: Doporučujeme nahradit koření uvedené v receptu kořením Babiččino koření.

 

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

hrubozrnná-mořská-sůl babiččino-koření vega-bez-glutamanu-a-bez-lepku majoránka pepř-černý-mletý
Hrubozrnná mořská sůl Babiččino koření Vega Majoránka Pepř černý mletý
Celý recept včetně postupu naleznete na www.vareni.cz.