Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Vegetariánská svíčková

Omáčka se zakysanou smetanou s brusinkami a jako náhrada masa použitý sýr tofu.

 
Co budeme potřebovat:  
Vegetariánská svíčková

Postup:

Cibulku na máslo, na to nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, celer, pórek). Okořenit (bobkový list, tymián, nové koření, hřebíček, trošičku skořice). Dusit a podlévat (možno dát kostku či dvě zeleninového bujónu) až se to rozvaří skoro na kaši. Zahustit kys. smetanou s hladkou moukou (kdyby moc husté, tak víc smetany). Propasírovat, osolit, okyselit (octem), malinko osladit. Podávat s hous. knedlíky a brusinkami. Pro optickou náhradu masa se hodí osmahlé kousky Tofu (nejlépe marinované a naložené do koření), které příjemně splyne s omáčkou a dodává jídlu vyváženost. Přesvědčivější variantou jsou plátky seitanu, které posypané kořením na svíčkovou lehce osmahnete na másle a dáte do omáčky povařit.

 

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

bobkový-list-mletý bobkový-list-celý tymián nové-koření hřebíček-celý skořice-mletá
Bobkový list mletý Bobkový list celý Tymián Nové koření celé Hřebíček celý Skořice mletá

 

Tento recept poskytl portálbezmasa.kvalitne