Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Tempeh na smetaně

Uzený tempeh se smetanou a rukolou. Jako přílohu doporučujeme těstoviny. 

 
Co budeme potřebovat (pro 2 osoby):  
  • Tempeh uzený
  • olivový olej
  • 4 stroužky česneku (česnek sušený)
  • tymián
  • zel. bujón
  • smetana
  • čerstvá rukola
  • balzamikový ocet (aceto balsamico)
  • široké nudle (Tagliatelle, Fettucine)
Tempeh na smetaně

Postup:

Do malého kastrůlku dáme protlačený česnek, zalijeme vroucí vodou, povaříme a scedíme (kvůli zjemnění chuti). Česnek dáme na rozpálený olivový olej a necháme na středním plameni zpěnit. Poté přidáme na kostičky nakrájený uzený tempeh, tři špetky tymiánu a za stálého míchání smažíme asi 10 minut. Můžeme přidat i jemně nakrájené houby (sušené dáme předtím na hodinu do vody) a ještě chvíli smažíme. Zalijeme smetanou, přidáme půl kostky zel. bujónu (aby jídlo nebylo příliš slané) a mícháme dokud nezhoustne. Nakonec ještě přidáme trochu tymiánu a zakapeme limetkovou nebo citronovou šťávou. Připravíme si zálivku na rukolu – do malého kastrůlku dáme balzamikový ocet, vodu a cukr, povaříme a necháme vychladnout. Konzistence by po vychladnutí měla připomínat sirup (jinak přidáme cukr a znovu povaříme a necháme vychladnout). Podáváme s placatými nudlemi a několika lístky rukoly, které jemně pokapeme olivovým olejem a balzamikovou zálivkou. Slaný tempeh, hořká rukola a sladkokyselá zálivka tvoří vskutku harmonickou kombinaci. Když neseženeme rukolu, použijeme listový salát (ledový, hlávkový, čínské zelí atd).

 

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

česnek-sušený tymián
Česnek sušený Tymián

 

Tento recept poskytl portálbezmasa.kvalitne