Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Švestkový Tofu koláč

Ak vám doma ešte ostali nejaké slivky, určite odporúčam upiecť tento vynikajúci slivkový tofu koláč.

Co budeme potřebovat:  
  • 85g celozrnné hladké špaldové mouky
  • 85g celozrnné hladké pšeničné mouky
  • 75ml vody
  • 30g sušené třtinové šťávy (třtinového cukru)
  • 10g čerstvého droždí
  • 20g rýžového oleje (slunečnicového)
  • borůvkovou marmeládu (jinou)
  • 10-15ks švestek (dle velikosti)
  • 200g přírodního tofu
  • 1 banán
  • 125g sojového jogurtu (100g rostlinného mléka + lžička citrónové šťávy)
  • 20g vanilkového cukru (vanilkový lusk
  • 2ČL bramborového škrobu (kukuřičného nebo pudingu)
  • 3PL vlašských ořechů
  • 3PL kokosu
  • 3PL třtinového cukru
  • 3PL rýžového oleje
Švestkový Tofu koláč

Postup:

V míse smícháme mouky.
Ve vlažné vodě rozpustíme třtinovou šťávu (cukr) a droždí, přidáme olej a nalijeme do mouk. Propracujeme těsto a necháme chvilku zakryté v míse (30min).
Rozmixujeme tofu, banán, sojový jogurt,vanilkový cukr a škrob na hladký krém.
Dortovou formu si vymažeme olejem a vysypeme kokosem. Vykynulé těsto rozválíme do formy a zvedneme okraje (1,5cm). Pomažeme vrstvou marmelády, nalijeme tofu krém, poklademe švestkami a posypeme posypkou.
Posypka: v mixéru promixujeme ořechy, kokos, cukr a olej.
Pečeme na 180°C/40-45 minut.

 

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

vanilka-pravá-1ks
           Vanilka pravá

 


Tento recept poskytl portálIveta Ondruchová

Švestkový Tofu koláč Švestkový Tofu koláč Švestkový Tofu koláč Švestkový Tofu koláč