Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Španělský ptáček bez ptáčku (tofu)

Španělský ptáček s tofu sýrem a hořčicí.

 
Co budeme potřebovat:  
Španělský ptáček bez ptáčku (tofu)

Postup:

Na rozpálený olej dáme cibuli nakrájenou na kostičky a smažíme za stálého míchání až skoro dohněda (to je důležité pro konečnou chuť). Přidáme 3 lžičky gulášového koření (podle množství lze více) a lžičku pálivé papriky. Tofu nakrájíme na kostičky, přidáme do hrnce, opepříme a za stálého míchání ještě trochu osmažíme, aby tofu nasáklo chuť koření. Po chvíli zalijeme vodou (ne příliš, raději doléváme postupně podle potřeby), vhodíme kostku bujónu a vaříme. Přidáme lžičku plnotučné hořčice, zahustíme tmavou jíškou, nakrájíme kyselou okurku (přepůlené kroužky), vejce natvrdo na proužky (není nutné), vše vložíme do omáčky a ještě chvíli povaříme. Na závěr ochutnáme a pokud jídlo není dostatečně pikantní, tak dochutíme kořením. Nejlepší přílohou je dlouhozrnná rýže, kterou uvaříme v osolené vodě s půl lžičkou kurkumy a hřebíčkem.

 

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

paprika-sladká majoránka kmín-mletý paprika-pálivá chilli-papričky-drcené vega-bez-glutamanu-a-bez-lepku
Paprika sladká Majoránka Kmín mletý Paprika pálivá Chilli papričky Vega

 

 

Tento recept poskytl portálbezmasa.kvalitne