Co budeme potřebovat: | |
|
![]() |
Postup:
Na rozpálený olej dáme cibuli nakrájenou na kostičky a smažíme za stálého míchání až skoro dohněda (to je důležité pro konečnou chuť). Přidáme 3 lžičky gulášového koření (podle množství lze více) a lžičku pálivé papriky. Tofu nakrájíme na kostičky, přidáme do hrnce, opepříme a za stálého míchání ještě trochu osmažíme, aby tofu nasáklo chuť koření. Po chvíli zalijeme vodou (ne příliš, raději doléváme postupně podle potřeby), vhodíme kostku bujónu a vaříme. Přidáme lžičku plnotučné hořčice, zahustíme tmavou jíškou, nakrájíme kyselou okurku (přepůlené kroužky), vejce natvrdo na proužky (není nutné), vše vložíme do omáčky a ještě chvíli povaříme. Na závěr ochutnáme a pokud jídlo není dostatečně pikantní, tak dochutíme kořením. Nejlepší přílohou je dlouhozrnná rýže, kterou uvaříme v osolené vodě s půl lžičkou kurkumy a hřebíčkem.
Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Paprika sladká | Majoránka | Kmín mletý | Paprika pálivá | Chilli papričky | Vega |
Tento recept poskytl portál: bezmasa.kvalitne