Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Segedínský guláš

Vegetariánskym gulášom svojich hostí určite neurazíte.

Co budeme potřebovat:  
Segedínský guláš

Postup:

Večer předem si namočíme fazole. Slijeme vodu, propláchneme a uvaříme do měkka s bylinkami proti nadýmání (libeček, majoránka, oregano, bazalka, kmín, saturejka, česnek, mořské řasy atd...). Tempeh si osmažíme na troše oleje.
Na 4 lžících oleje necháme zesklovatět 4 velké cibule a 4 stroužky česneku, přidáme lžíci červené papriky, lžíci uzené papriky, lžičku kmínu, půl lžičky pepře a 1 bobkový list. Zapražíme. Přidáme 500g kysaného zelí, papriky nakrájené na kostičky a konzervu loupaných rajčat.
Osolíme, podlijeme trochou zeleninového vývaru a dusíme, dokud zelí nezměkne, trvá to asi půl hodiny. Pokud nemáme zeleninový vývar, podlijeme vodou a dochutíme vegetou bez glutamátu. V tomto případě již nesolíme.
Vmícháme uvařeném fazole a uzený tempeh osmažený na oleji.
Rozmícháme 2PL Hrášky v troše vody, přidáme do guláše a zavaříme. Pokud chceme vmícháme rostlinou smetanu.
Ideálně podáváme s domácím knedlíkem či pečivem.

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

hrubozrnná-mořská-sůl pepř-černý-mletý kmín-mletý paprika-sladká
Sůl Pepř černý mletý Kmín mletý Paprika červená sladká
paprika-uzená-sladká bobkový-list-celý libeček majoránka
Paprika uzená sladká Bobkový list Libeček Majoránka
oregáno-dobromysl bazalka
               Oregano                  Bazalka




Tento recept poskytl portálIveta Ondruchová

Segedínský guláš 1 Segedínský guláš 2 Segedínský guláš 3 Segedínský guláš 4