Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Růžičková kapusta s hříbky a zeleninovou kaší

Pomalu dušená s hříbky na kmínu je výtečná.

 
Co budeme potřebovat:  
  • 400g růžičkové kapusty
  • 450g žampiónů (mražené lesní houby)
  • 3 cibule
  • 2PL sojové omáčky Tamari
  • 2ČL kmínu
  • vlašské ořechy (jiné oříšky)

 

  • 400g brambor
  • 250g pastináku (nebo celeru)
  • 150g mrkve
  • pórek (jarní cibulka, pažitka...)
  • sůl

 

 

Postup:

Na troše oleje restujeme nakrájenou cibuli na půl kolečka. Přidáme kmín a nakrájené houby. Restujeme 10 minut.
Přidáme sojovou omáčku a očištěnou růžičkovou kapustu. Podlijeme trochou vody a pomalu dusíme 25 minut. Pokud máme růžičkovou kapustu mraženou, doba dušení bude kratší.  
Brambory, pastinák a mrkev vaříme v osolené vodě do změknutí. Zcedíme, přidáme nakrájený pórek a rozmačkáme.
Podáváme posypané oříšky a semínky.

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

kmín-mletý hrubozrnná-mořská-sůl
Kmín mletý Hrubozrnná mořská sůl

 

 

Tento recept poskytl portálIveta Ondruchová

Růžičková kapusta s hříbky a zeleninovou kaší Růžičková kapusta s hříbky a zeleninovou kaší