Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Plněné portobello s pečenou zeleninou

Pokud jste ještě nezkoušeli portobello žampióny určitě neváhejte. Jsou velmi šťavnaté, masité až krémové. Prostě neodolatelné.

 
Co budeme potřebovat:  
  • 5ks portobello žampiónů
  • 1ks uzeného tofu nebo tempehu
  • 2 cibule
  • 2PL sojové omáčky Tamari
  • 2ČL drceného kmínu
  • 2 stroužky česneku
  • 60g vlašských ořechů
  • pórek (jarní cibulku)
  • provensálské koření (dle libosti)

 


 

Postup:

Brambory, mrkev a celer očistíme a nakrájíme na hranolky. Zakápneme olivovým olejem ochutíme provensálským kořením a solí. Řepu si očistíme, nakrájíme na kolečka, také zakápneme olivovým olejem a dochutíme kořením.
Dáme péct na 180°C/25 minut, po-té přidáme na řepu česnek nakrájený na plátky a ještě dopékáme 15 minut.
4 ks portobello žampiónů očistíme a vykrojíme jim nožičky. V míse smícháme prolisovaný česnek, sojovou omáčku, olivový olej a koření. V této marinádě necháme žampióny odležet, čím déle, tím lépe.
1 ks portobello a zbytek nožiček nakrájíme. 
Na oleji restujeme cibulku, přidáme nakrájené portobello. Po chvilce přidáme sojovou omáčku a kmín. Dusíme 10 minut. Vmícháme nastrouhané uzené tofu, na hrubo nasekané vlašské oříšky a pórek. Odstavíme.
Směsí plníme připravené 4 ks portobello a dáme zapéct do trouby na 180°C/15 minut.
Poznámka: Nejdříve si připravíme zeleninu a dáme jí péct do trouby na 25 minut. Mezitím si připravíme portobello žampióny, které přidáme do trouby k zelenině a společně ještě dopékáme 15 minut. Pokud nechcete plněné portobello zapékat v troubě, stačí si je jen opéct s obou stran na pánvičce a naplnit připravenou směsí.

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

kmín-mletý provensálské hrubozrnná-mořská-sůl
Kmín mletý Provensálské Hrubozrnná mořská sůl

Tento recept poskytl portálIveta Ondruchová

Plněné portobello s pečenou zeleninou Plněné portobello s pečenou zeleninou Plněné portobello s pečenou zeleninou Plněné portobello s pečenou zeleninou