Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Pečená kuřecí stehýnka

Zlaté kuře

 

Na pečená kuřecí stehýnka si připravte:

Nejprve si koření na kuře - Zlaté kuře - smícháme se 3 lžícemi oleje a necháme chvilku odpočinout, aby se koření pěkně propojilo. Potom kuřecí stehýnka osolíme a z každé strany potřeme připravenou směsí koření. Takto připravená stehýnka vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a na každé stehýnku dáme plátek másla. Pečeme v troubě dozlatova.kousek másla.

Na přípravu kuřete jsem už vyzkoušela řadu nejrůznějších "grilovacích koření"  a musím vám říct, že u mě vyhrává Rojikovo koření Zlaté kuře!

Směs koření kromě soli a cukru obsahuje papriku, cibuli, rozmarýn.  Směs koření je jemně namletá, dobře se v oleji rozpouští a hlavně, na rozdíl od jiných značek  koření, není přesolená. 

  • kuřecí stehýnka (množství dle počtu strávníků)
  • sůl
  • koření na kuře - já jsem tentokrát použila Rojikovo koření Zlaté kuře. Více o tomto koření vám napíšu ve svém kořenářském okénku.
  • olej

 

Zdroj: Pečená kuřecí stehýnka