Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Párečky z fazolí a žampiónů

Chuť těchto párečků je skvělá. A skvělé je i to, že si je můžeme udělat do zásoby a mít je tak vždy po ruce, když nemáme čas vařit.

 
Co budeme potřebovat:  
  • 600g žampiónů
  • 600g vařených fazolí jakýchkoliv ( cca 225g v suchém stavu)
  • 3 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 5ks sušených rajčat
  • 60g Hrášky na obalování
  • 60g kukuřičné mouky
  • 3ČL uzené papriky
  • 2ČL sladké papriky
  • 2ČL oregana
  • 1/4ČL čerstvě mletého pepře (nejlépe 4 barev)
  • 2ČL kmínu
  • 3PL sojové omáčky Tamari nebo Shoyu (nemusí být)

 

A máte-li rádi ostřejší, přidejte si ještě chilli papričky nebo nějaké pikantní koření.

Postup:

Večer si předem namočíme fazole. Ráno vodu slijeme a vaříme v čerstvé vodě s bylinkami proti nadýmání (libeček, majoránka, saturejka..). Před dovařením osolíme.
Na oleji restujeme na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené žampióny a chvíli restujeme. Přidáme kmín a sojovou omáčku (nebo osolíme). Dusíme do měkka.
Do nožového mixéru přendáme schlazené, scezené fazole a žampióny. Přidáme česnek, sušené rajčátka, uzenou a sladkou papriku, oregano, pepř a mixujeme na kaši.
Po rozmixování přidáme Hrášku, kukuřičnou mouku a ještě promixujeme.
Hotovou směs dáme na 1-2 hodiny do ledničky.
Alobal si natrháme na hrubší proužky. Pracovní desku si posypeme Hráškou a ze vzniklé směsi vyválíme válečky, které zabalíme do alobalu, naskládáme do krabičky a dáme do mrazáku.
V mrazáku necháme párečky alespoň 1 hodinu.
Párečky vyndáme z mrazáku a rozbalíme. Rozpálíme si olej a smažíme je za všech stran dozlatova. Přendáme na papírový ubrousek a necháme lehce vychladnout. Párečky budou mít pevnější strukturu. Hned po usmažení jsou křehké.
Baštíme s čímkoliv na co máme chuť.                  

 

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

paprika-uzená-sladká paprika-sladká oregáno-dobromysl
Paprika uzená sladká Paprika sladká  Oregáno - Dobromysl
pepř-barevný-celý kmín-mletý
Pepř barevný celý Kmín mletý

                                                                                               Tento recept poskytl portálIveta Ondruchová

Párečky z fazolí a žampiónů2 Párečky z fazolí a žampiónů3 Párečky z fazolí a žampiónů4 Párečky z fazolí a žampiónů5