Co budeme potřebovat: | |
A máte-li rádi ostřejší, přidejte si ještě chilli papričky nebo nějaké pikantní koření. |
![]() |
Postup:
Večer si předem namočíme fazole. Ráno vodu slijeme a vaříme v čerstvé vodě s bylinkami proti nadýmání (libeček, majoránka, saturejka..). Před dovařením osolíme.
Na oleji restujeme na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené žampióny a chvíli restujeme. Přidáme kmín a sojovou omáčku (nebo osolíme). Dusíme do měkka.
Do nožového mixéru přendáme schlazené, scezené fazole a žampióny. Přidáme česnek, sušené rajčátka, uzenou a sladkou papriku, oregano, pepř a mixujeme na kaši.
Po rozmixování přidáme Hrášku, kukuřičnou mouku a ještě promixujeme.
Hotovou směs dáme na 1-2 hodiny do ledničky.
Alobal si natrháme na hrubší proužky. Pracovní desku si posypeme Hráškou a ze vzniklé směsi vyválíme válečky, které zabalíme do alobalu, naskládáme do krabičky a dáme do mrazáku.
V mrazáku necháme párečky alespoň 1 hodinu.
Párečky vyndáme z mrazáku a rozbalíme. Rozpálíme si olej a smažíme je za všech stran dozlatova. Přendáme na papírový ubrousek a necháme lehce vychladnout. Párečky budou mít pevnější strukturu. Hned po usmažení jsou křehké.
Baštíme s čímkoliv na co máme chuť.
Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:
![]() |
![]() |
![]() |
Paprika uzená sladká | Paprika sladká | Oregáno - Dobromysl |
![]() |
![]() |
Pepř barevný celý | Kmín mletý |
Tento recept poskytl portál: Iveta Ondruchová