Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Květák na kari s kokosovým mlékem

Momentálně snad do všech pokrmů přidávám koření s vůní orientu a milovanou kurkumu. Ať už je to omáčka, dušená zelenina nebo jen do rýže. A pokud toto koření spojíte s kokosovým mlékem, zaručeně se skvěle najíte.

Co budeme potřebovat:

 

Na vaření fazolí:

Květák na kari:

  • 3 cibule
  • 1 menší květák cca 800g
  • 1 kokosové mléko v plechovce 400ml
  • jarní cibulka nebo pórek
  • 2ČL čarodějky
  • 1ČL BerBer soli nebo Kari koření
  • 1ČL kurkumy
  • 1PL sojové omáčky (Tamari nebo Shoyu) 
Cuketa na kari

Postup:

Namočené fazole (alespoň 8 hodin) uvaříme s bylinkami do měkka. Scedíme a necháme okapat.
Na troše oleji osmažíme cibulku, přidáme květák rozebraný na růžičky a chvíli restujeme. Přisypeme koření a ještě chvilinku restujeme.
Ke květáku přilijeme kokosové mléko a sojovou omáčku, promícháme a dusíme pod pokličkou do změknutí asi 15-20 minut. Občas promícháme, popřípadě podlijeme troškou vody.
Přidáme uvařené fazole, nakrájenou jarní cibulku (pórek) a prohřejeme.
Podáváme s vařenou rýží, čerstvou a kvašenou zeleninou, semínky a oříšky. 

 


TENTO RECEPT PRO VÁS PŘIPRAVIL PORTÁL: 1000chuti.cz

1000chuti.cz

 

Květák na kari s kokosovým mlékem 1 Květák na kari s kokosovým mlékem 2 Květák na kari s kokosovým mlékem  3