Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Kvašená červená řepa se zelím

Co budeme potřebovat:  
  • 600g hlávkového zelí
  • 600g červené řepy
  • 300g cibule
  • 25g soli
  • kmín
Kvašená červená řepa se zelím

Postup:

Cibuli nakrájíme na půlkolečka, zelí nakrouháme a řepu nastrouháme na hrubém struhadle.
Přidáme sůl a kmín. Necháme zavadnout, promačkáme a upěchujeme. Zatížíme. Zelenina musí být ponořená ve vlastní šťávě. Pokud není, dolijeme slanou vodou.
Necháme při pokojové teplotě. Pravidelně kontrolujeme, při kvašení bude zelenina pouštět další šťávu.
Po 4-7 dnech zelenina dosáhne optimální kyselosti. V teplých měsících dříve (4 dny). Budeme postupně ochutnávat. Záleží na naši chuti. Poté přemístíme do chladu, aby nám dále nekvasila.
Používáme jako přílohu k jídlům, do sendviče, nebo vaření čí zapékání. 

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

hrubozrnná-mořská-sůl kmín-mletý
Sůl Kmín mletý

Tento recept poskytl portálIveta Ondruchová

Kvašená červená řepa se zelím 1 Kvašená červená řepa se zelím 2 Kvašená červená řepa se zelím 3 Kvašená červená řepa se zelím 4 Kvašená červená řepa se zelím 5