Postup:
- 1 lžička hřebíčku,
- 1 lžička kardamomu,
- 1 lžička koriandru,
- 4 kousky kousky skořice,
- 1 polévková lžíce černého pepře,
- špetka kurkumy
- 2 polévkové lžíce cuminu (římského kmínu) - vše rozemeleme.
Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky a naložíme ho do rozemleté směsi koření. Mezitím si nakrájíme cibuli, rajčata, chilli papričky společně s česnekem.
Po asi dvou hodinách rozpálíme olej na pánvi, přidáme horčičné semínko, které zlehka orestujeme a poté přidáme do rozpálené pánve kuřecí maso, aby se rychle zatáhlo a udrželo v sobě šťávu. Nakonec přidáme pokrájená rajčata, zázvor, chilli papričky, česnek, lžíci cukru, dvě polévkové lžíce kurkumy, jablečný ocet a podlijeme hovězím vývarem(může být i z masoxu) a dusíme alespoň půl hodiny.
Pro dochucení použijeme cukr, sůl, popř. trochu jablečného octa a nezapomeneme ještě krátce povařit. Při odstavení z plotny dozdobíme nakrájenými listky petrželky.
Omáčka Vindaloo by měla být hustá, typické vůně po orientálním koření a ostré pálivé chuti.