Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Kuře Vindaloo

Kuře Vindaloo

Postup:

Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky a naložíme ho do rozemleté směsi koření. Mezitím si nakrájíme cibuli, rajčata, chilli papričky společně s česnekem.

Po asi dvou hodinách rozpálíme olej na pánvi, přidáme horčičné semínko, které zlehka orestujeme a poté přidáme do rozpálené pánve kuřecí maso, aby se rychle zatáhlo a udrželo v sobě šťávu. Nakonec přidáme pokrájená rajčata, zázvor, chilli papričky, česnek, lžíci cukru, dvě polévkové lžíce kurkumy, jablečný ocet a podlijeme hovězím vývarem(může být i z masoxu) a dusíme alespoň půl hodiny.

Pro dochucení použijeme cukr, sůl, popř. trochu jablečného octa a nezapomeneme ještě krátce povařit. Při odstavení z plotny dozdobíme nakrájenými listky petrželky.

Omáčka Vindaloo by měla být hustá, typické vůně po orientálním koření a ostré pálivé chuti.


V sypkém kořenícím přípravku Grilovací 100g (dárek), s minimální dobou trvanlivosti do 31.12.2019, bylo zjištěno vyšší než stopové množství lepku. V případě, že toto koření vlastníte, bude Vám vyměněno. Kontaktujte nás prosím na našem emailu.

Skrýt upozornění