Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Koprová omáčka s fazolemi

Neodolatelná koprová omáčka určitě nadchne všechny. 

 
Co budeme potřebovat:  

Omáčka:

  • 200g velkých bílých fazolí (v suchém stavu)
  • 80g jasmínové rýže (basmati, kulatozrnná...)
  • 80g loupaných mandlí
  • 1000ml vody
  • špetka soli
  • 30-40g čerstvého kopru
  • 3PL citrónové šťávy
  • 3/4ČL černé soli Kala Namak
  • 2PL lahůdkového droždí
  • 1ČL libečku
  • 1ČL majoránky

Dále:

  • 12ks brambor
  • 1ČL drceného kmínu
  • 1/2ČL bambové soli (nemusí být,postačí osolit)
  • čerstvý kopr

Postup:

Fazole si večer namočíme. Ráno vodu slijeme, propláchneme a vaříme v čerstvé vodě spolu s libečkem a majoránkou do měkka. Před dovařením dosolíme. Uvařené fazole scedíme.
Rýží a mandle si propláchneme a namočíme v dostatečném množství vody alespoň na 2 hodiny. Vodu slijeme a opět propláchneme. Přendáme do hrnce a přidáme 1000ml vody a špetku soli. Vaříme společně 30 minut.
Po uvaření přelijeme do koktejlového mixéru, přidáme citrónovou šťávu, černou sůl Kala Namak, lahůdkové droždí a hrubé stonky z kopru. Mixujeme na hladkou omáčku.
Přelijeme zpět do hrnce a přimícháme scezené fazole a nadrobno nasekaný čerstvý kopr.
Brambory si oškrábeme, nakrájíme na půlměsíčky a vaříme společně s kmínem, koprem a bambovou solí (nebo jen osolíme) v páře nebo ve vodě.
Dozdobíme čerstvým koprem, konopným semínkem a podáváme.
Doporučuji ještě podávat s brokolicí vařenou v páře, dochucenou sušeným mletým česnekem a bambovou solí. 

 

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

hrubozrnná-mořská-sůl libeček majoránka
Sůl Libeček Majoránka
kmín-mletý
               Kmín mletý

                                                                                               Tento recept poskytl portálIveta Ondruchová

Koprová omáčka s fazolemi1 Koprová omáčka s fazolemi2 Koprová omáčka s fazolemi3