Co budeme potřebovat: | |
Omáčka:
Dále:
|
![]() |
Postup:
Fazole si večer namočíme. Ráno vodu slijeme, propláchneme a vaříme v čerstvé vodě spolu s libečkem a majoránkou do měkka. Před dovařením dosolíme. Uvařené fazole scedíme.
Rýží a mandle si propláchneme a namočíme v dostatečném množství vody alespoň na 2 hodiny. Vodu slijeme a opět propláchneme. Přendáme do hrnce a přidáme 1000ml vody a špetku soli. Vaříme společně 30 minut.
Po uvaření přelijeme do koktejlového mixéru, přidáme citrónovou šťávu, černou sůl Kala Namak, lahůdkové droždí a hrubé stonky z kopru. Mixujeme na hladkou omáčku.
Přelijeme zpět do hrnce a přimícháme scezené fazole a nadrobno nasekaný čerstvý kopr.
Brambory si oškrábeme, nakrájíme na půlměsíčky a vaříme společně s kmínem, koprem a bambovou solí (nebo jen osolíme) v páře nebo ve vodě.
Dozdobíme čerstvým koprem, konopným semínkem a podáváme.
Doporučuji ještě podávat s brokolicí vařenou v páře, dochucenou sušeným mletým česnekem a bambovou solí.
Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:
![]() |
![]() |
![]() |
Sůl | Libeček | Majoránka |
![]() |
Kmín mletý |
Tento recept poskytl portál: Iveta Ondruchová