Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Kešu omáčka s žampióny

Základ této omáčky jsou namočené kešu oříšky a lahůdkové droždí. K omáčce se hodí jakákoliv příloha.

 
Co budeme potřebovat:  

Omáčka:

  • 150g kešu
  • 600ml vody
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4-5PL lahůdkového droždí
  • 2PL citrónové šťávy
  • čerstvě mletý pepř
  • špetka soli

 

Dále:


 

Postup:

Kešu oříšky večer propláchneme a namočíme v dostatečném množství vody (nebo alespoň 3 hodiny). Ráno vodu slijeme a opět propláchneme. Přendáme do koktejlového mixéru a přidáme 600ml vody, citrónovou šťávu, česnek, lahůdkové droždí, 1 restovanou cibulku  a rozmixujeme na hladkou směs. 
Ochutnáme, popřípadě dosolíme a dochutíme čerstvě mletým pepřem.
Směs přelijeme do hrnce a přivedeme za stálého míchání k varu a odstavíme.
Na troše oleji si osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme kmín a na plátky nakrájené žampióny. Chvíli restujeme. Osolíme a dusíme pod pokličkou 15-20 minut. Pokud je potřeba podlijeme trochou vody.
K podušeným žampiónům přilijeme kešu omáčku a zamícháme.
Podáváme s libovolnou přílohou.

 

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

pepř-černý-mletý hrubozrnná-mořská-sůl kmín-mletý
Pepř mletý Sůl Kmín mletý

                                                                                               Tento recept poskytl portálIveta Ondruchová

Kešu omáčka s žampióny1 Kešu omáčka s žampióny2