Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Karamelový svařák

Co budeme potřebovat:  
  • 1 l červeného vína
  • 3 lžíce pískového cukru
  • 5 ks hřebíčku
  • 1/2 badyánu
  • 2 plátky skořice
  • 3 kolečka pomeranče
  • 1 kolečko citrónu
Karamelový svařák

Postup:

Do kastrólku nasypeme cukr, přidáme skořici, hřebíček a badyán. Zahříváme na ohni za stálého míchání, a jakmile se začne cukr rozpouštět, přidáme pomeranč a citrón. Cukr začne karamelizovat, a když už nebudete moct karamel zamíchat - ztvrdne - nalijte na něj červené víno. Vše uveďte do varu. Jakmile přijde nápoj do varu, sundejte kastrólek ze sporáku, přikryjte pokličkou a nechte 5 min odstát. Pak už stačí jen přecedit a v dobré společnosti popíjet.

Autorka: Hana Svatušková