Neboli jalovčinky jsou vhodné hlavně do těžších pokrmů. Jeho bohaté pryskyřičné aroma se výborně hodí na zvěřinu, masa na divoko, na skopové, do marinád, do gulášů, ale zkuste i do kysaného zelí nebo svíčkové. Jalovec se používá i při výrobě destilátů, z nichž je nejznámější gin a borovička.
Tato rostlina má svůj původ ve střední Evropě. Koření je proto rozsáhlé především v bavorské, rakouské a české kuchyni.
Jalovec je močopudný, působí proti nadýmání a zlepšuje trávení, má vliv i na dýchání.
jalovec
Copyright © 2012 - 2024, Ladislav Rojik, Chudčická 19, 635 00 Brno, IČ 262 55 430, DIČ CZ 530 41 92 02, Obchodní podmínky - Mapa webu
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Ladislava Rojika, zakázáno. V případě porušení hrozí pokuta ve výši 10.000 Kč.
Elektronický obchod dodává Via Aurea s.r.o.
Doporučujeme: Ekofarma Jalový dvůr | Květiny online | | Kytku hned | Partneři |