Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Hraškonéza

Co takhle majonézu bez cholesterolu a bez sóji??? Co takhle majonézu s dostatkem bílkovin??? Je to tak jednoduché a velmi chutné.

 
Ingredience:  
  • 50g Hrašky
  • 300ml vody
  • 60ml olivového oleje (jakýkoliv pro studenou kuchyni)
  • 40g kyselých okurek
  • 25g hořčice
  • 40g cibule
  • černou sůl Kala Namak
  • čerstvě mletý pepř
  • čerstvou nať petržele nebo pažitku (dle chuti a použití)
Hraškonéza

Postup:

Hrašku rozmícháme ve studené vodě metličkou a za občasného míchání vaříme na mírném ohni 20 minut.

Vznikne nám velmi hustá kaše, kterou necháme vychladnout.

Vychladlou kaši (nepanikařte, bude to velmi hustá hmota) přendáme do nožového mixéru. Přidáme olej, kyselé okurky, hořčici a vše mixujeme na hladkou směs (lze mixovat i tyčovým mixérem).

Přidáme velmi jemně nasekanou cibulku a dochutíme černou solí a čerstvě mletým pepřem.

Můžeme přidat čerstvou nasekanou nať petržele nebo pažitku.  

 

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

pepř-barevný-celý
        Pepř barevný celý

                                                                                               Tento recept poskytl portálIveta Ondruchová

Hraškonéza Hraškonéza