Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Francouzský guláš

Ingredience:

Francouzský guláš

Postup:

Celé kuře vykostit a nakrájet na kostičky, z drůbků, křidélek a zbytků připravit vývar (stačí asi 10 polévkových lžic), cibule (4) nakrájet nadrobno, česnek (stroužek) utřít, rajčata (3) nakrájet na tenčí plátky, případně houby (100 až 150 g) nakrájet na plátky.
Kuře podusit na dvou lžících oleje, přidat rajčata, lehce zaprášit lžičkou mouky a jakmile se rajčata rozvaří, trochu osmahnout za stálého míchání, přidat lžíci protlaku, opatrně podlít vývarem, přilít víno (2 dl) a dusit na mírném ohni. Zvlášť podusit cibuli na lžíci másla, opatrně, aby se tuk nepřipálil, případně na ní podusit houby. Pak přidat k masu, opepřit, osolit, přidat česnek a ještě hodinu a půl dodusit.

Celý recept naleznete zde.

logo Tento recept pro nás poskytl server Tradiční recepty.cz