Co budeme potřebovat: | |
|
![]() |
Postup:
Rajčata nakrájíme na menší kousky.
800ml vody svaříme a zalijeme nakrájená rajčata a necháme vše vychladit (pokud máme rajčátka naložená v oleji tento krok vynecháme a rovnou si rozmícháme droždí ve vlažné vodě a rajčátka pak vmícháme do těsta s olivami a česnekem).
Po vychladnutí na pokojovou teplotu přidáme droždí a rozmícháme.
Postupně přidáváme mouku a těsto zapracováváme.
Přidáme olivy, česnek nakrájený na proužky a ještě propracujeme.
Těsto přikryjeme a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě.
Pracovní desku si pořádně pomoučníme (nebo pokapeme olejem a rozetřeme ho), těsto vyklopíme a rozdělíme ho do dvou bochánku.
Plechy si vyložíme pečícím papírem. Bochánky přendáme na plechy a každý s nich roztáhneme rukama nebo vyválíme válečkem na velikost plechu.
Placky posypeme provensálským kořením, hrubou solí a pořádně zakápneme olivovým olejem.
Rukama olej zahladíme do těsta aby se spojil s kořením i těstem a prsty uděláme ďolíčky.
Pečeme na maximum (já mám 250°C) asi 15-20 minut. V polovině pečení plechy prohodíme (pokud pečeme oba plechy najednou).
Necháme vychladnout a nekrájíme na požadované kousky.
Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:
![]() |
![]() |
![]() |
Hrubozrnná mořská sůl | Provensálské | Bazalka |
![]() |
![]() |
Tymián | Oregáno - Dobromysl |
Tento recept poskytl portál: Iveta Ondruchová