Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Fazolové lusky s uzeným tofu a zeleninové hranolky

Fazolové lusky s česnekem a uzeným tofu jsou skvělým rychlým obědem pro každého. Hodí se k nim zeleninové hranolky, brambory vařené na páře s koprem nebo je můžete použít jako přílohu ke svému oblíbenému jídlu.

 
Co budeme potřebovat:  

Ingredience:

  • 450g fazolových lusků
  • 200g uzeného tofu
  • 10 stroužků česneku
  • olivový olej
  • 2-3PL sojové omáčky Tamari (jakékoliv)

Hranolky:

 

fazolové lusky

Postup:

Troubu rozehřejeme na 200°C. Brambory a celer si oškrábeme a nakrájíme na stejně silné hranolky. Opláchneme a osušíme.
Přendáme do mísy, zakápneme olivovým olejem a přidáme provensálské koření.
Promícháme a dle chuti osolíme (záleží na použitém provensálském koření, některé je již dost slané).
Hranolky přendáme na plech s pečícím papírem a vložíme do rozehřáté trouby.
Pečeme 30min/200°C. V polovině pečení hranolky prohrábneme.
Fazolové lusky vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme do měkka asi 15 minut.
Česnek si očistíme a nakrájíme na plátky. Nastrouháme si uzené tofu.
Na oleji restujeme česnek. Přidáme uvařené, scezené fazolové lusky a strouané uzené tofu. Promícháme a chvilku ještě opékáme.
Odstavíme, přidáme sojovou omáčku a podáváme. 

 

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

provensálské
Provensálské koření

                                                                                               Tento recept poskytl portálIveta Ondruchová