Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Fazolové lusky s houbovou omáčkou

Houby obsahují až 90 % vody, proto je vhodné je usušit, zlehka propepřit a skladovat ve skleničce. Když přijde chuť na houbovou příchuť jsou pak vždy po ruce.

Co budeme potřebovat:  
  • 500g fazolových lusků
  • 30g sušených hub (250g čerstvých)
  • 2 cibule
  • 1,2l zeleninového vývaru nebo vody (zeleninový bujón či vegeta bez glutamátu)
  • 5 velkých brambor
  • 5 mrkví
  • 150g čerstvého nebo mraženého hrášku
  • 150g čerstvé nebo mražené kukuřice
  • čerstvý nebo sušený kopr
  • 5PL Hrášky
  • ½ KL pepře
  • 1KL kmínu
  • 2KL libečku
Fazolové lusky s houbovou omáčkou

Postup:

Sušené houby si dopředu namočíme alespoň na 2 hodiny. Fazolové lusky nakrájíme na větší kousky. Restujeme cibulku na oleji, přidáme houby, lusky a dochutíme kořením. Zalijeme zeleninovým vývarem a povaříme cca 10min. Pokud použijeme čerstvé houby restujeme je spolu s cibulí a pak přidáme lusky, koření atd.
Zahustíme Hráškou rozmíchanou ve studené vodě. Povaříme 20min.
Uvařené brambory smícháme s mrkví, hráškem a kukuřicí připravené v páře (popřípadě vaříme společně).
Posypeme praženými oříšky a semínky.

 

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

kopr pepř-černý-mletý kmín-mletý libeček
Kopr Pepř černý mletý Kmín mletý Libeček


Tento recept poskytl portálIveta Ondruchová

 

 

Fazolové lusky s houbovou omáčkou 1 Fazolové lusky s houbovou omáčkou 2 Fazolové lusky s houbovou omáčkou 3