Co budeme potřebovat: | |
|
![]() |
Postup:
Špaldové kernotto a rýži propláchneme, vložíme společně do hrnce a zalijeme vodou (1:2). Přidáme kari koření. Vaříme cca 40-45 minut od zavaření. Po půl hodině raději hlídáme , popřípadě dolijeme trochu vody.
Dýni si vydlabeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Není potřeba loupat. Mořskou řasu namočíme do vody.
Na oleji restujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme propláchnutou červenou čočku a dýni. Okořeníme kmínem a bazalkou. Slijeme vodu s řasy a přimícháme. Zalijeme trochou vody a dusíme 15-20 minut do změknutí. Před dovařením přidáme sojovou omáčku a Tahini (popřípadě dosolíme a dochutíme).
Vmícháme uvařené špaldové kernotto s rýží a čerstvý pórek. Promícháme a podáváme posypané "parmezánem" se sezamu a kešu (drcenými oříšky a semínky), kvašenou a čerstvou zeleninou.
Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:
![]() |
![]() |
![]() |
Kmín mletý | Bazalka | Kari koření |
Tento recept poskytl portál: Iveta Ondruchová