Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Dýňové rizoto

Máte doma zásobu dýní??? A máte rádi rizota? Tak vám nic nebrání vyzkoušet toto krémové rizoto.

 
Co budeme potřebovat:  
  • 150g špaldového kernotta (jakákoliv rýže)
  • 150g rýže basmati natural (jakákoliv rýže)
  • 880g dýně Hokaido
  • 250g červené čočky
  • 4 cibule
  • pórek
  • 2ČL drceného kmínu
  • 2ČL bazalky
  • 2ČL kari koření
  • 2PL sojové omáčky Tamari (nemusí být)
  • 1PL sezamová pasta Tahini (nemusí být)
  • 6g mořské řasy Arame (nemusí být)
  • "parmezán" se sezamu a kešu

Postup:

Špaldové kernotto a rýži propláchneme, vložíme společně do hrnce a zalijeme vodou (1:2). Přidáme kari koření. Vaříme cca 40-45 minut od zavaření. Po půl hodině raději hlídáme , popřípadě dolijeme trochu vody.
Dýni si vydlabeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Není potřeba loupat. Mořskou řasu namočíme do vody.
Na oleji restujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme propláchnutou červenou čočku a dýni. Okořeníme kmínem a bazalkou. Slijeme vodu s řasy a přimícháme. Zalijeme trochou vody a dusíme 15-20 minut do změknutí. Před dovařením přidáme sojovou omáčku a Tahini (popřípadě dosolíme a dochutíme).
Vmícháme uvařené špaldové kernotto s rýží a čerstvý pórek. Promícháme a podáváme posypané "parmezánem" se sezamu a kešu (drcenými oříšky a semínky), kvašenou a čerstvou zeleninou.

 

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

kmín-mletý bazalka kari-koření
Kmín mletý Bazalka Kari koření

 

                                                                                               Tento recept poskytl portálIveta Ondruchová

Dýňové rizoto Dýňové rizoto 1