Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Dýňové karbanátky s celerovými hranolky

Zeleninových karbanátku se dá udělat nekonečné množství. V kombinací s luštěninou a obilovinou se stanou plnohodnotným jídlem.

 
Co budeme potřebovat na Dýňové karbanátky:  
  • 580g  dýně
  • 3 cibule
  • 100g cizrny
  • 80g jáhel
  • čerstvou petržel (nebo řapíkatý celer, pažitku, jarní cibulku)
  • 3PL sojové omáčky Tamari
  • 3PL lahůdkového droždí (nebo koření dle chuti)
  • 2PL hořčice
  • 4PL Hrášky (nebo celozrnné mouky)
  • 1/4 ČL pepře
  • 1ČL libečku
  • 1ČL majoránky
  • sůl
  • italská obalovací směs (nebo strouhanka, celozrnná mouka...)

 

Postup:

Cizrnu si namočíme den dopředu. Vodu slijeme a vaříme v čerstvé vodě s bylinkami pro lepší trávení (libeček, majoránka, oregano...) do změknutí. Před dovařením osolíme. Scedíme a necháme vychladnout. Cizrnu rozmixujeme v nožovém mixéru.
Jáhly 2x spaříme horkou vodou (zalijeme vařící vodou a vodu slijeme). Vaříme v osolené vodě (150 ml) cca 15-20 minut. Necháme vychladnout.
Dýni vydlabeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na troše oleji. Přidáme nastrouhanou dýni, sojovou omáčku, pepř a dusíme do změknutí. Necháme vychladnout.
Dýni, jáhly a mixovanou cizrnu smícháme v míse. Přidáme lahůdkové droždí, hořčici, hrášku a nasekanou petržel. Směs promísíme a necháme 30 minut odležet v lednici.
Vlhkýma rukama tvarujeme karbanátky a obalíme v obalovací směsi. Smažíme na pánvičce na troše oleji z obou stran. Po usmažení necháme karbanátky okapat na papírovém ubrousku.
Můžeme péct i v troubě. Plech si vymažeme trochou oleje a karbanátky pečeme 15 minut z každé strany na 180°C.   

 
Co budeme potřebovat na Celerové hranolky:  

 

Postup:

Celer si očistíme a nakrájíme na hranolky (o něco tenčí než z brambor).
Smažíme ve větší vrstvě oleje do zhnědnutí.
Hotové hranolky necháme okapat na papírovém ubrousku, posolíme a podáváme.
Hranolky se dají péct v troubě společně s karbanátky. Celerové hranolky pokapeme olejem, osolíme, promísíme a dáme na pečící papír. Pečeme na 180°C/30 minut (můžeme grilovat i papriky). 

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:
 

 

Tento recept poskytl portálIveta Ondruchová

 

 

Dýňové karbanátky s celerovými hranolky Dýňové karbanátky s celerovými hranolky Dýňové karbanátky s celerovými hranolky