Co budeme potřebovat na Dýňové karbanátky: | |
|
![]() |
Postup:
Cizrnu si namočíme den dopředu. Vodu slijeme a vaříme v čerstvé vodě s bylinkami pro lepší trávení (libeček, majoránka, oregano...) do změknutí. Před dovařením osolíme. Scedíme a necháme vychladnout. Cizrnu rozmixujeme v nožovém mixéru.
Jáhly 2x spaříme horkou vodou (zalijeme vařící vodou a vodu slijeme). Vaříme v osolené vodě (150 ml) cca 15-20 minut. Necháme vychladnout.
Dýni vydlabeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na troše oleji. Přidáme nastrouhanou dýni, sojovou omáčku, pepř a dusíme do změknutí. Necháme vychladnout.
Dýni, jáhly a mixovanou cizrnu smícháme v míse. Přidáme lahůdkové droždí, hořčici, hrášku a nasekanou petržel. Směs promísíme a necháme 30 minut odležet v lednici.
Vlhkýma rukama tvarujeme karbanátky a obalíme v obalovací směsi. Smažíme na pánvičce na troše oleji z obou stran. Po usmažení necháme karbanátky okapat na papírovém ubrousku.
Můžeme péct i v troubě. Plech si vymažeme trochou oleje a karbanátky pečeme 15 minut z každé strany na 180°C.
Co budeme potřebovat na Celerové hranolky: | |
|
![]() |
Postup:
Celer si očistíme a nakrájíme na hranolky (o něco tenčí než z brambor).
Smažíme ve větší vrstvě oleje do zhnědnutí.
Hotové hranolky necháme okapat na papírovém ubrousku, posolíme a podáváme.
Hranolky se dají péct v troubě společně s karbanátky. Celerové hranolky pokapeme olejem, osolíme, promísíme a dáme na pečící papír. Pečeme na 180°C/30 minut (můžeme grilovat i papriky).
Tento recept poskytl portál: Iveta Ondruchová