Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Cukeťák na plech

Jedna z inspirací na zpracování přerostlých cuket je cukeťák.

 
Co budeme potřebovat:  
  • 700g cukety
  • 200g uzeného tofu (vařené cizrny, fazolí nebo čočky)
  • 50g Hrášky
  • 50g celozrnné špaldové mouky (Hrášky)
  • 2ČL prášku do pečiva (nemusí být)
  • 2 cibule
  • 3-5 stroužků česneku
  • 50g olivového oleje
  • 2ČL majoránky
  • sůl (koření dle libosti)
  • pórek nebo petrželka
Cukeťák na plech

Postup:

Cuketu si nastrouháme na jemném struhadle a necháme cca 15 min stát (necháme v cedníku odkapávat přebytečnou vodu).
Mezitím si v míse smícháme Hrášku, mouku, prášek do pečiva, olej, na hrubo nastrouhané tofu (rozmixovanou cizrnu, fazole nebo celou čočku), na jemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme nakrájený pórek (petržel) a koření..
Z cukety vymačkáme přebytečnou vodu a vmícháme do směsi.
Směs rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, který jsme ještě zlehka potřeli olejem.
Pečeme na 200°C/30-40 min.

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

majoránka hrubozrnná-mořská-sůl petržel-sušená
Majoránka Sůl Petržel sušená


Tento recept poskytl portálIveta Ondruchová

Cukeťák na plech Cukeťák na plech Cukeťák na plech Cukeťák na plech Cukeťák na plech