Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Cizrnová polévka

Cizrnová polévka se zakysanou smetanou. Příznivé účinky cizrny na zdraví si můžete přečíst zde.

 
Co budeme potřebovat:  
  • 400g vařené cizrny
  • 40g másla
  • 2 větší cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžičky římského kmínu
  • mletý pepř
  • zeleninový bujón
  • 12% smetana (příp. sojová)
  • kys. smetana (příp. sojový bílý jogurt)
Cizrnová polévka

Postup:

Cizrnu dáme do vlažné vody a necháme namočenou přes noc (8-12 hodin) – zdvojnásobí objem. Druhý den slijeme, zalijeme vodou, vaříme doměkka (1-2 hodiny), poté slijeme a část cizrny dáme stranou. V kastrolu rozpustíme máslo, osmahneme cibuli, po chvíli přidáme nakrájený česnek, cizrnu, dostatek římského kmínu, čerstvého pepře a ještě chvíli smažíme. Zalijeme vodou, vhodíme kostku bujónu a vaříme ještě 20 minut. Poté přidáme smetanu a polévku pečlivě rozmixujeme (ochutnáme, případně dodáme koření) Při podávání každou porci doplníme lžičkou kysané smetany a vařenou cizrnou.

Více o cizrně

 

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

pepř-černý-mletý římský-kmín-mletý
Pepř černý mletý Římský kmín mletý

 

 

Tento recept poskytl portálbezmasa.kvalitne