Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Cizrna na paprice s rýží

Když nevím co uvařit k obědu, cizrna na paprice je vždy dobrá volba. Toto jídlo je navíc velice zdravé a zároveň i chutné.

Proč volit právě cizrnu?

  • bohatá na bílkovinu
  • obsahuje esenciální aminokyseliny
  • velký obsah železa, vápníku, hořčíku a fosforu
  • dále obsahuje polysacharidy, což nám zaručuje nízký glykemický index, který čítá hodnotu kolem 22

Co budeme potřebovat:

 

Na vaření cizrny:

Omáčka:

Příloha:

Postup:

Namočenou cizrnu (alespoň 8 hodin) uvaříme s bylinkami do měkka. Scedíme a necháme okapat.
Mořské řasy propláchneme a necháme 10 minut nabobtnat ve vodě. Poté scedíme.
Rýži propláchneme a vaříme společně s  mořskou řasou a kořením do měkka.
Na troše oleji osmažíme cibulku, přidáme červenou papriku nakrájenou na proužky a chvilinku restujeme. Přidáme koření, hrášku a sojovou omáčku. Vše zapražíme, podlijeme vodou a dusíme asi 20 minut.
Pokud chceme, přidáme smetanu na zjemnění, vyndáme bobkový list a nové koření a omáčku mixujeme dohladka (nebo podle představ).
Přidáme cizrnu a prohřejeme.
Podáváme s vařenou rýží, čerstvou a kvašenou zeleninou, semínky a klíčky. 

 

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

libeček bazalka majoránka
Libeček Bazalka Majoránka
paprika-uzená-sladká paprika-sladká nové-koření
Paprika uzená sladká Paprika sladká Nové koření celé
bobkový-list-celý česnek-sušený čarodějka
Bobkový list celý Česnek sušený plátky Čarodějka
garam-masala kurkuma                                                     
            Garam masala                   Kurkuma  

 

Tento recept poskytl portálIveta Ondruchová

Cizrna na paprice s rýží1 Cizrna na paprice s rýží2 Cizrna na paprice s rýží3